Καλλιάνος: «Καμίνι» Πέμπτη και Παρασκευή με 38αρια! Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ζέστη και 38 βαθμούς Κελσίου προβλέπει για το ερχόμενο διήμερο, Πέμπτη και Παρασκευή, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως επισημαίνει στην πρόβλεψή του, πρόκειται για μία μέτριας έντασης εισβολή ζέστης, με το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές να δείχνει 36 βαθμούς, αλλά να φτάνει και τους 38, τοπικά σε κάποιες πόλεις της χώρας.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Καλλιάνος γράφει:
«Μετά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν πολλές περιοχές της ηπειρωτικές Ελλάδας, ο καιρός φαίνεται ότι θα αλλάξει άρδην με αποτέλεσμα να περιμένουμε ένα ιδιαίτερα θερμό διήμερο (Πέμπτη – Παρασκευή) όπου ο υδράργυρος ειδικά την Παρασκευή θα προσεγγίσει ακόμη και τους 37-38°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την ζέστη
Μπορεί η θερμοκρασία να ανέβει τις επόμενες τουλάχιστον δύο ημέρες, όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για καύσωνα διότι οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου δεν θα αγγίξουν ακραίες τιμές. Μπορούμε απλά όμως να κάνουμε λόγο για μια μέτριας έντασης θερμή εισβολή, μικρής διάρκειας όπου η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσει τους 36°C και μάλιστα τοπικά θα αγγίξει και τους 37-38°C.

Οι περιοχές όπου κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και Παρασκευής θα επηρεαστούν είναι οι εξής ακόλουθες :

– Κεντρική Μακεδονία (τοπικά)
– Δυτική Στερεά
– Δυτική Πελοπόννησος
– Ανατολική Στερεά (τοπικά)
– Ανατολική Πελοπόννησος (τοπικά)

Στα τμήματα που σας προανέφερα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και τοπικά τους 38°C. Σε πολύ τοπικό επίπεδο ίσως δούμε και λίγο μεγαλύτερες θερμοκρασίες, όμως αυτό, ακόμη και αν συμβεί, θα είναι για πολύ λίγες περιοχές της χώρας. Πάντως η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Παρασκευή σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications