Το μυστήριο του εξαφανισμένου  εγκεφάλου του δολοφονημένου Αμερικανού Προέδρου John Kennedy

Ο Αμερικανός Πρόεδρος John F. Kennedy πέθανε στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας. Πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ελεύθερο σκοπευτής ήταν ο Lee Harvey Oswald. Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή (στην οποία, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 70% των Αμερικανών δεν πιστεύουν).

Πυροβολικέ δύο φορές, η πρώτη σφαίρα τον χτύπησε στην πλάτη, το δεύτερο χτύπημα ηταν στο κεφάλι και κατέστρεψε ένα μέρος του εγκεφάλου. Ήταν το δεύτερο κτύπημα που αποδείχθηκε μοιραίο,από εκείνη τη στιγμή ο ίδιος ο εγκέφαλος του Κένεντι μετατράπηκε σε σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο.

Οι λεπτομέρειες της αυτοψίας του Προέδρου είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά ο εγκέφαλός του αφαιρέθηκε μετά το θάνατο του του Κένεντι και κρατήθηκε σε χαλύβδινο κουτί στο κτίριο ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Και το 1965, ο εγκέφαλος μετακόμισε στο Εθνικό Αρχείο, σύμφωνα με φήμες το έκανε ο αδελφός του John Kennedy, Robert . Λίγους μήνες αργότερα, κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος είχε εξαφανιστεί από εκεί. Πολλοί ρωτήθηκαν, αλλά κανείς δεν ήξερε πού πήγε το κουτί . Από τότε παραμένει άγνωστο που ειναι και δεν υπάρχουν λιγότερες θεωρίες σχετικά με την εξαφάνισή του, από την ίδια τη δολοφονία του Κένεντι.

Ο Robert Kennedy σκοτώθηκε το 1968 και σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν αργότερα, ήταν αυτός που διέταξε να πάρουν από το Εθνικό Αρχείο. Αλλά όπου μετακόμισε αργότερα ειναι άγνωστο.

Το 1965, ο Robert Kennedy κάλεσε τον Λίνκολν και είπε ότι έστειλε τη γραμματέα του, την Angela Novello, για να πάρει το κουτί με τον εγκέφαλο. Η Novello έφτασε στην αίθουσα με τον αρχειοφύλακα της Προεδρικής Βιβλιοθήκης Hermann Kan, πήρε το κουτί με τον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο εγκέφαλος εξαφανίστηκε για να αποτρέψει την «κατάχρηση του οργάνου», και από την άλλη, για να αποσιωπηθούν στοιχειά που κανείς δεν έπρεπε να γνωρίζει.

Τι θα μπορούσαν να ηταν αυτά τα στοιχειά;
Κάποιος προτείνει ότι ίσως υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες που θα μπορούσαν να παραμείνουν στον εγκεφαλικό ιστό του προέδρου που θα σήμαινε οτι έπαιρνε ναρκωτικά.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, τα υπολείμματα του εγκεφάλου θα μπορούσαν να δείξουν ότι η επίσημη εκδοχή με τον Oswald ήταν ψέμα και η σφαίρα που έπληξε τον εγκέφαλο του προέδρου δεν ηταν από το όπλο του .

Μια άλλη εκδοχή λέει ότι ο John F. Kennedy είχε μια επικίνδυνη ασθένεια έπαιρνε κρυφά φάρμακα, ίχνη των οποίων θα μπορούσαν επίσης να βρεθούν στον εγκέφαλό του. Η δεύτερη εκδοχή πάντως ειναι η πιο πιθανή..

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications