Η Huawei κυριαρχεί στην παγκόσμια κούρσα του 5G παρά τις πιέσεις από την Ουάσινγκτον

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Huawei έχει εξασφαλίσει 50 συμβάσεις 5G εκτός της εγχώριας αγοράς, σύμφωνα με τον ανώτερο εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας Ντινγκ Γιουν.

Αυτό συνιστά κέρδος σχεδόν 50% από τον αριθμό των συμβάσεων που αναφέρθηκαν τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο Γιουν σε σύνοδο κορυφής την Τρίτη πριν από την έναρξη της MWC19 Shanghai (της μεγαλύτερης ετήσιας έκθεσης για την βιομηχανία στην Ασία).

«Η Huawei τα πάει πολύ καλά, πρέπει να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της επιχείρησής μας, με επενδύσεις στις βασικές μας τεχνολογίες που κυμαίνονται από chipsets έως modules στο λειτουργικό σύστημα», δήλωσε ο Γιουν όπως ανέφεραν οι Global Times.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα, τα δύο τρίτα των παγκόσμιων δικτύων 5G χρησιμοποιούν τεχνολογίες της Huawei».

Η εταιρεία βοήθησε μόλις να ξεκινήσει το 5G εμπορικό δίκτυο στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο εκτελεστικός της Huawei.

Η εταιρεία με έδρα το Σενζέν κατηγορήθηκε από τις ΗΠΑ ότι πραγματοποιεί κατασκοπευτικές δραστηριότητες για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης.

Της απαγορεύτηκε η συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες οι οποίες προμηθεύουν την Huawei με απαραίτητα εξαρτήματα και τεχνογνωσία.

Από πέρυσι, η κυβέρνηση Τραμπ πιέζει τους συμμάχους της να απαγορεύσουν την Huawei από την ανάπτυξη των δικτύων 5G, αναφέρει το RT. Ορισμένες χώρες, όπως η Αυστραλία και η Ιαπωνία, απαγόρευσαν την Huawei, ενώ άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των σταθμών 5G της εταιρείας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία έχουν ήδη ξεκινήσει 5G εμπορικά δίκτυα που έχουν εξουσιοδοτηθεί από σταθμούς της Huawei.

Πέρυσι, ο κορυφαίος παγκοσμίως τηλεπικοινωνιακός πάροχος Huawei έκανε την πρώτη κλήση 5G στον κόσμο και λάνσαρε την πρώτη τερματική συσκευή 5G.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications