Το ισχυρότερο αυτοκίνητο δρόμου που ξεδιπλώνει στην άσφαλτο 760 ίππους!

Το νέο Ford Mustang Shelby GT500 του 2020 διαθέτει κτηνώδη ιπποδύναμη με 760 άλογα, ξεπερνώντας κατά πολύ κάθε άλλο –νόμιμο– μοντέλο δρόμου της εταιρείας. Συνδυάζεται με κιβώτιο επτά ταχυτήτων.

Το ισχυρότερο νόμιμο αυτοκίνητο δρόμου παρουσίασε η Ford. Πρόκειται για το Ford Mustang Shelby GT500 του 2020 που διαθέτει ούτε λίγο – ούτε πολύ 760 ίππους!

Με το πανίσχυρο μοτέρ του, το νέο Mustang ξεπερνά εύκολο την απόδοση του προηγούμενο GT500 με 662 ίππους, καθώς και τους 647 ίππους του Ford GT’s 647 V6.

Η Ford είχε δώσει μια πρόγευση του αυτοκινήτου στη διεθνή έκθεση στο Ντιτρόιτ του Μίτσιγκαν, στις 14 Ιανουαρίου.

«Οι μηχανικοί μας, άνδρες και γυναίκες, εργάζονται στην ιπποδύναμη έως ότου κάνουμε την τελική πιστοποίηση. Θα πούμε ότι είναι πάνω από 700 (σ.σ. ίππους). Δεν είναι 701. Θα το ωθήσουν μέχρι το απόλυτο τελείωμα για να πάρουν τη μεγαλύτερη ιπποδύναμη που μπορούμε να βγάλουμε από αυτό», δήλωσε τον Ιανουάριο, ο επικεφαλής της Ford Performance.

Τελικά, η υπόσχεσή του φαίνεται πως έγινε πράξη. Η Ford αποκάλυψε ορισμένα συναρπαστικά στοιχεία για τη μηχανή με την κτηνώδη ιπποδύναμη. Το GT500 εξοπλίζεται με μια μηχανή 5,2 λίτρων V-8 με έναν τεράστιο υπερσυμπιεστή. Συνδυάζεται με κιβώτιο επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Το Mustang Shelby GT500 αναμένεται να πιάνει τα 100 χλμ/ώρα στη «μέση του εύρους των 3 δευτερολέπτων» και θα μπορεί να κάνει το ¼ του μιλίου (περίπου 400 μέτρα) σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το brobible.com.

Το όχημα θα κυκλοφορήσει επίσης σε έκδοση με ανθρακόνημα χωρίς πίσω κάθισμα για τη μείωση του βάρους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόσει η Ford για το νέο καμάρι του στόλου της.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications