Αυτό είναι το νέο ρομπότ που θα «πετάξει» στο δρόμο εκατομμύρια εργαζόμενους!

Το κύμα αυτοματισμού αναμένεται να αλλάξει δραματικά την αμερικανική οικονομία το 2020. Αυτή η διαταραχή θα επηρεάσει το εργατικό δυναμικό και θα προκαλέσει τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας.

Μέχρι το 2030, η αυτοματοποίηση θα μπορούσε να εξαλείψει το 20% έως το 25% των τρεχουσών θέσεων εργασίας κάτι που ισοδυναμεί με 40 εκατομμύρια εκτοπισθέντες εργαζόμενους!!!

Μια νέα έκθεση από το The Atlanta Journal-Constitution (AJC) δείχνει πώς η αυτοματοποίηση της αποθήκης αρχίζει να κερδίζει έδαφος στην Ατλάντα, τον έκτο μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στις ΗΠΑ.

Η νέα αποθήκη που λειτουργεί με ρομπότ στο McDonough της Georgia υποβλήθηκε σε πειραματικές δοκιμές και θα αρχίσει να λειτουργεί τον Ιούνιο.

Το Project Verte, μια αρχή που προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Amazon, είναι υπεύθυνη για την αυτοματοποίηση της αποθήκης. Το σύστημα Butler, ένας προηγμένος αυτόνομος στόλος κινητών ρομπότ, χρησιμοποιεί τεχνολογία robotic goods-to-person για αυτοματοποιημένη αποθήκευσή, αποθήκευση αποθέματος, αναπλήρωση και παραλαβή παραγγελιών.

Η AJC δήλωσε ότι τα ρομπότ Bulter είναι σαν «γιγαντιαίο Roombas» που μετακινούνται μεταξύ 6.000 μονάδων ραφιών μεγέθους ψυγείου, που ευθυγραμμίζονται σε σειρές 85 μέτρα βαθος μέσα στην αποθήκη.

Δεν υπάρχουν άλλες πλήρως αυτοματοποιημένες αποθήκες στην Georgia. Η πλησιέστερη είναι στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, που χρησιμοποιεί παρόμοια ρομπότ τύπου Roomba.

Στα επόμενα 10,5 χρόνια, η αυτοματοποίηση έχει ως στόχο την εξάλειψη εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον χώρο αποθήκης και εφοδιασμού, καθώς και την αύξηση της ζήτησης για αυτοματοποιημένες αποθήκες μικρού έως μεσαίου μεγέθους.

«Νομίζω ότι σίγουρα θα υπάρχουν λιγότεροι εργαζόμενοι στις αποθήκες, αλλά οι αποθήκες αντιμετωπίζουν επίσης έλλειψη εργατικού δυναμικού», δήλωσε ο Nancey Green Leigh, καθηγητής του Georgia Tech που μελετά τα ρομπότ και συνεργάζεται με το National Science Foundation.

Σύμφωνα με την AJC, η Ατλάντα έχει αποθηκευτικούς χώρους ύψους 683 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, καθιστώντας την έκτη πιο μεγάλη στη χώρα.

Μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία της, η αποθήκη McDonough θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 200.000 αντικείμενα την ημέρα, με τη βοήθεια ενός στόλου ρομπότ και 400 ανθρώπων, που θα είναι συσκευαστές, επιβλέποντες και τεχνικοί.

Ο Tye Brady, ο επικεφαλής τεχνολόγος για την Amazon, δήλωσε ότι η αυξανόμενη ζήτηση για νέες τεχνολογίες [αυτόματες αποθήκες] θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας.

Πριν από το σύστημα Butler, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να περπατήσουν έως και 12 μίλια την ημέρα μεταφέροντας αντικείμενα γύρω από την αποθήκη, είπε ο Leigh.

Η σύγκρουση της αυτοματοποίησης με το εργατικό δυναμικό θα οδηγήσει σε σοβαρή οικονομική εξάρθρωση που θα μπορούσε να μειώσει τους μισθούς και να οδηγήσει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο χάσμα στην ανισότητα των πλούτου που θα είχε σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι πως εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν τη δουλειά τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications