Τι αλλάζει από αύριο στις αναλήψεις μετρητών από ATM?

Νέες χρεώσεις στις αναλήψεις από ATM εγκαινιάζονται από αύριο Δευτέρα για τις ελληνικές τράπεζες και συγκεκριμένα τις διατραπεζικές συναλλαγές.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις χρεώσεις ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ.

Πρόκειται για αλλαγές που αφορούν τις διατραπεζικές συναλλαγές και αφορούν τη εξομοίωση των χρεώσεων των Ελλήνων κατόχων καρτών με αυτές των κατόχων ξένων τραπεζών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το skai.gr οι χρεώσεις για την Alpha Bank αναφορικά με τις αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη θα είναι οι εξής:

Μέχρι 150 ευρώ: 1,50 ευρώ
Από 160 έως 250 ευρώ: 1,60 ευρώ
Άνω των 250 ευρώ: 1,65 ευρώ
Αντίστοιχα για αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης το ποσοστό χρέωσης θα είναι 1% επί του ποσού της ανάληψης με ελάχιστο τα 4,40 ευρώ ανά συναλλαγή

Για τη Eurobank η χρέωση για αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη θα είναι 1,60 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού.
Ανάλογα για αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης θα είναι 1,05% επί του ποσού της ανάληψης.
Αναφορικά με την Εθνική Τράπεζα και τις αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη οι χρώσεις θα είναι οι εξής:

Μέχρι 150 ευρώ: 1,30 ευρώ
Από 160 έως 250 ευρώ: 1,40 ευρώ
Άνω των 250 ευρώ: 1,60 ευρώ
Παράλληλα για αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης θα υπάρχει χρέωση 1% επί του ποσού της ανάληψης με ελάχιστο τα 3 ευρώ και μέγιστο τα 5 ευρώ ανά συναλλαγή

Για την Τράπεζα Πειραιώς οι αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη θα έχουν ως εξής:

Έως 250 ευρώ: 1,40 ευρώ
Άνω των 250 ευρώ: 2,20 ευρώ
Για αναλήψεις σε ATM εκτός Ευρωζώνης τα έξοδα θα ανέρχονται σε 4 ευρώ ανά συναλλαγή πλέον 2% επί του ποσού της ανάληψης με ελάχιστο το 1 ευρώ και μέγιστο τα 30 ευρώ ανά συναλλαγή.

Να σημειωθεί πως οι αλλαγές στην Τράπεζα Πειραιώς θα τεθούν σε ισχύ από τις 22 Ιουλίου

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications