Υπέδειξε νέα σημεία της δράσης του o σίριαλ κίλερ της Κύπρου

Νέες σκηνές της δράσης του στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας, από τις οποίες συγκεντρώθηκαν τεκμήρια, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις, υπέδειξε στις Κυπριακές Αρχές ο 35χρονος σίριαλ κίλερ, Νίκος Μεταξάς όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης, Ιωάννης Γιωρκάτζης, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com, ο 35χρονος καθ΄ ομολογία κατά συρροήν δολοφόνος, παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης για πέμπτη φορά στην κατάμεστη αίθουσα του Δικαστηρίου και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπου οι αρχές αιτήθηκαν ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για άλλες οκτώ μέρες, καθώς υπολείπεται ακόμα ανακριτικό έργο.

Ο «Ορέστης» εμφανίστηκε και πάλι φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χωρίς την εκπροσώπηση συνηγόρου υπεράσπισης, ενώ δεν υπέβαλε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του, το οποίο έκανε αποδεκτό το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 550 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται άλλες 70 καταθέσεις, για να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Επίσης, έχουν ληφθεί έως τώρα 427 τεκμήρια σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων από τρία οχήματα του 35χρονου, ενώ οι ανακριτές ψάχνουν από που προμηθεύτηκε τα τσιμεντομπλοκ.

Επίσης, αναμένονται οι ανθρωπολογικές εξετάσεις της σορού στη δεύτερη βαλίτσα, που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού.

Εναντίον του καθ’ ομολογία δράστη διερευνώνται συνολικά έξι υποθέσεις, που αφορούν τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, την απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, του βιασμού, την άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, την απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου, την παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και της παράβασης του νόμου για την προστασία του ατόμου και την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, με τη λήξη του νέου διατάγματος κράτησης την Τετάρτη 29 Μαΐου, η υπόθεση αναμένεται να καταχωρηθεί στο δικαστήριο και ο ύποπτος να οδηγηθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications