Τσελέντης για σεισμούς στην Ηλεία: «Να κοιμάστε σε αναμμένα κάρβουνα»

Μεγάλη είναι η ανησυχία από τη σεισμική δραστηριότητα στον νομό Ηλείας και ο Άκης Τσελέντης είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος. Μάλιστα συνιστά στους κατοίκους «να κοιμούνται σε αναμμένα κάρβουνα».

Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος ενός μεγάλου σεισμού στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, και κυρίως στην περιοχή της Ηλείας κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και ο Ακης Τσελένης.

Ο καθηγητής σεισμολογίας έκανε παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του lepanto το βράδυ της Τρίτης (14.05.2019) κρούοντας εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτεία για την περιοχή, αναφέροντας πως η μετατόπιση του επίκεντρου των δονήσεων προς την Ηλεία, η έντονη διέγερση της περιοχής σε συνδυασμό με τα σήματα που έχει λάβει και αναλύσει η ομάδα ΒΑΝ, δεν του επιτρέπουν ν σαν επιστήμονα να σιωπά.

Στο ερώτημα κατά πόσο η κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να νοιώθουν ήσυχοι η απάντηση του κ. Τσελέντη ήταν «Θα πρέπει να κοιμούνται σε αναμμένα κάρβουνα».

Στον χορό των Ρίχτερ η περιοχή
Στο μεταξύ, ένα ακόμα εικοσιτετράωρο σε ρυθμούς που επιβάλει ο Εγκέλαδος κινήθηκε η Δυτική Ελλάδα με τα βλέμματα να είναι στραμμένα σε όλη τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά πρωτίστως στην περιοχή της Ηλείας.

Ενδεικτικό της διέγερσης που υπάρχει στην περιοχή είναι το γεγονός, ότι από τις 7.00 το πρωί της Τρίτης (14.05.201) μέχρι σήμερα (15.05.2019) στις 7.00 το πρωί σημειώθηκαν συνολικά 37 σεισμικέ δονήσεις με τέσσερις από αυτές να ξεπερνούν τα 3.4 Ρίχτερ.

Η τελευταία που έγινε αισθητή και στην Πάτρα καταγράφηκε στις 5.24′ και ήταν της τάξης των 3.6′ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κυλλήνης.

patrastimes

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications