Θαλάσσιο «τέρας» μεγέθους αυτοκινήτου ανακαλύφθηκε στις Αυστριακές Άλπεις

Ένα προϊστορικό «τέρας», μεγέθους σημερινού αυτοκινήτου, τρομοκρατούσε τους ωκεανούς της Τριασικής Περιόδου πριν από 210 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Live Science, επιστήμονες ανέσκαψαν τα απομεινάρια τεσσάρων εξ αυτών των αρχαίων θαλάσσιων τεράτων στις Αυστριακές Άλπεις. Ωστόσο, ακόμα και στα τέσσερα μέτρα, τα πλάσματα αυτά- γνωστά ως φυτόσαυροι- δεν ήταν πλήρως ανεπτυγμένα.

Οι φυτόσαυροι ήταν μόλις οκτώ ετών όταν πέθαναν, και αναπτύσσονταν ακόμα, σύμφωνα με ανάλυση οστών, είπε ο Ρίτσαρντ Μπάτλερ, επικεφαλής ερευνητής και καθηγητής παλαιοβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεδομένης της δυσκολίας που χαρακτηρίζει την ανακάλυψη και μελέτη αυτών των απολιθωμάτων, είναι αξιοσημείωτο το ότι το νέο αυτό είδος – Mystriosuchus steinbergeri- αποκαλύπτεται στην επιστήμη.

Το όνομα προκύπτει από τον Σεπ Στάινμπεργκερ, μέλος τοπικής λέσχης σπηλαιολόγων, που είχε ανακαλύψει τα απολιθώματα κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στα «νεκρά βουνά», μια απομακρυσμένη περιοχή των Αυστριακών Άλπεων, το 1980.

Μια ομάδα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης ανέσκαψε τα απομεινάρια αυτά δύο χρόνια μετά και χρειάστηκε ελικόπτερο για τη μεταφορά τους από το βουνό, όπου βρίσκονταν σε ύψος περίπου 2 χλμ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications