Τα αγρίμια  αυξάνονται και πληθύνονται στην Ελλάδα: Συμμορία ανήλικων μαθητών λήστευε περαστικούς!

Την ποινή των αναμορφωτικών μέτρων επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης σε πέντε μαθητές λυκείου, που δρούσαν ως συμμορία και κατηγορούνται για σωρεία ληστειών σε χώρους της πανεπιστημιούπολης της Θεσσαλονίκης και στην παραλία της πόλης.

Τρεις εξ αυτών είχαν οδηγηθεί μετά τη σύλληψή τους σε καταστήματα κράτησης ανηλίκων και πλέον με την απόφαση αφήνονται ελεύθεροι.

Η δράση της «άγουρης» συμμορίας εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στα τέλη του περασμένου έτους. Εκτός από τους πέντε κατηγορούμενους, διαπιστώθηκε η ενεργή εμπλοκή και ενήλικων φίλων τους, κάποιοι από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν και παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε τακτικά δικαστήρια.

Από την αστυνομική έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, λειτουργώντας ως «αγέλη», ως μια άτυπη συμμορία, σε ομάδα πέντε έως δέκα πέντε ατόμων και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, δρούσαν όταν έπεφτε το σκοτάδι, ληστεύοντας περαστικούς με την απειλή μαχαιριού και σε κάποιες περιπτώσεις με χρήση βίας. Κατά το δίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου 2018 φαίνεται ότι διέπραξαν τη μία ληστεία μετά την άλλη, φτάνοντας συνολικά τις 21, ενώ η λεία τους περιλάμβανε μικροποσά, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια κ.ά.

Το δικαστήριο επέβαλε στους πέντε κατηγορούμενους, τρεις Έλληνες και δύο Αλβανούς (ηλικίας σήμερα 17,5 έως 18,5 ετών), το μέτρο της παροχής κοινωφελούς εργασίας (κατά περίπτωση από 100 έως 180 ώρες), ενώ, με την ίδια απόφαση, τίθενται υπό παρακολούθηση από επιμελητή ανηλίκων (κατά περίπτωση για διάστημα δύο έως έξι μηνών).

Λήστευαν γιατί έτσι «ένιωθαν σπουδαίοι»

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, οι πέντε νεαροί ομολόγησαν τις πράξεις τους για τις οποίες εμφανίστηκαν μετανιωμένοι. Οι ίδιοι φέρονται να απολογήθηκαν ότι προέβησαν στις πράξεις διότι «έτσι ένιωθαν σπουδαίοι στο σχολείο» και «ανέβαιναν στην εκτίμηση των συμμαθητών τους».

Για απόφαση που «δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στους νεαρούς», έκανε λόγο ο δικηγόρος Θανάσης Χατζάκος, που εκπροσώπησε στη δίκη ένα από τα κατηγορούμενα άτομα για τη συμμορία.

Λήστευαν γιατί έτσι «ένιωθαν σπουδαίοι» και σίγουρα θα ειναι σε σελίδες και funpage αναρχικών, και θα σχολιάζουν μόνιμος για φασίστες,καπιταλισμό και άλλα τέτοια κομμουνιστικα... Από την δεύτερη Μέκκα την Θεσσαλονίκη! το 40% που σχολιάζουν για φασίστες μόνιμος στο internet ειναι από εκεί τυχαίο? μια άλλη δημοφιλής περιοχή που βγάζει κομμουνιστές συμμορίτες με το κιλό(χρήσιμα Γκοχιμ) και κατέχει τα πρωτεία στην εγκληματικότητα ειναι η Κρήτη! Άλλα αυτά ειναι πολύ προχωρημένα για να τα καταλάβουν τα γκοχιμ που τα βλέπουν όλα δογματικά και με "σημιτική λογική" , που ουδεμιά σχέση έχει με την κοινή λογική που απουσιάζει τα κατώτερα μυαλά τους έχει πολλά γκοχιμ η Ελλαδα, θα τους βρείτε σε "έγκυρες πήγες" να διαβάζουν ασυναρτησίες συμμοριτών στην ετικέτα "απόψεις"..ΥΓ :Το πρόβλημα δεν ειναι άπλα ότι ειναι κατώτεροι άμα ηταν μονο αυτό καλά θα ηταν, άλλα πάνε την κοινωνία στο βούρκο σε όλους τους τομείς και ειναι εγκληματικά στοιχειά εκ φύσεως λόγο ράτσας.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications