Υπάρχουν πύλες σε άλλες διαστάσεις η σε άλλους κόσμους;

Η εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysian Airlines δεν έχει εξηγηθεί ακόμη. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη (και ίσως όχι η τελευταία) ανεξήγητη εξαφάνιση της ιστορίας.

Το τρίγωνο των Βερμούδων
Αυτή η περιοχή, είναι συνώνυμη με το μυστήριο, βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανάμεσα στις νήσους Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο και το Μαϊάμι.Το 1974 ο Αμερικανός συγγραφέας Charles Berlitz δημοσίευσε το βιβλίο «Το τρίγωνο των Βερμούδων», όπου εξέτασε τους θρύλους που σχετίζονται με την περιοχή.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Berlitz, Lawrence Kusche πιθανόν πράκτορας τύπου δεν μας αρέσει αυτό άρα ειναι fake όπως κάνουν και σήμερα, δημοσίευσε ένα άλλο βιβλίο στο οποίο απέρριψε πολλές αινιγματικές ιστορίες. Επιπλέον,οι αρχές όπως η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ Αρνούνται ότι περισσότερα σκάφη εξαφανίζονται σε αυτό το μέρος σε σχέση με τυχαίες τοποθεσίες, σαν προσπαθούν να κρύψουν κάτι.

Η θάλασσα των Σαργασσών
Η θάλασσα είναι ουσιαστικά μια επιμήκης περιοχή στο μέσο του Βόρειου Ατλαντικού, και περιστοιχίζεται από θαλάσσια ρεύματα. Στα Δυτικά το όριό της καθορίζεται από το Ρεύμα του Κόλπου, στα Βόρεια από το Βορειοατλαντικό ρεύμα, Ανατολικά από το ρεύμα των Καναρίων και Νότια από το Ισημερινό ρεύμα του Βόρειου Ατλαντικού. Η θάλασσα των Σαργασσών είναι επίσης γνωστή για το φαινόμενο της μεγάλης διάρκειας νηνεμίας (άπνοια) κατά τη διάρκεια του οποίου τεράστιες ποσότητες φυκιών συγκεντρώνονται στην έκταση της.

Ανακαλύφθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο το 1492, η Θάλασσα των Σαργασσών έχει την ίδια φήμη με το Τρίγωνο των Βερμούδων, επειδή εκεί εξαφανίστηκαν χωρίς κανένα ίχνος πολλά πλοία, και συνδέεται με την εμφάνιση «πλοίων-φαντασμάτων», τα πλοία που βρέθηκαν στη θάλασσα χωρίς ηταν χωρίς πληρώματα ή επιβάτες.

Μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις ήταν το Mary Celeste
Το πλοίο δεν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής βλάβης, και φαινόταν σαν οι επιβάτες και το πλήρωμα είχαν φύγει από αυτό για άγνωστους λόγους, αφήνοντας στο πλοίο ρούχα, τρόφιμα για ένα εξάμηνο,το φορτίο, χρήματα και κοσμήματα. Το μυστήριο του Mary Celeste εμφανίζεται σε πολλές ταινίες και βιβλία.

Το τρίγωνο του Μίτσιγκαν
Είναι μια περιοχή ανεξήγητων γεγονότων, το 1921 βρέθηκε το σκάφος Rosa Belle να επιπλέει μπρούμυτα, χωρίς κανένα ίχνος από τα 11 μέλη του πληρώματος.Μερικά από τα πιο διάσημα περιστατικά είναι:

Ο Κάπτεν Ντόννερ: Στις 28 Απριλίου του 1937, ο Κάπτεν Τζορτζ Ρ. Ντόννερ πηγαίνοντας με το πλοίο του στην Ουάσινγκτον πέρασε από το τρίγωνο. Εξαντλημένος, αποσύρθηκε στην καμπίνα του, αφήνοντας το δεύτερο καπετάνιο να τον ξυπνήσει όταν πλησιάσουν αρκετά στον προορισμό τους. Περίπου τρεις ώρες αργότερα, όταν ο υποπλοίαρχος πήγε να τον ξυπνήσει ο Ντόννερ δεν ήταν στην καμπίνα του. Αν και το έψαξαν παντού σε όλο το πλοίο δεν βρέθηκε ποτέ.

Πτήση 2501: Στις 23 Ιουνίου του 1950, η πτήση 2501 των Βορειοδυτικών Αερογραμμών πετούσε από τη Νέα Υόρκη προς τη Μινεάπολις μεταφέροντας 58 επιβάτες. Πιλότος ήταν ο έμπειρος Robert C. Lind. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, όταν το αεροσκάφος έφτασε κοντά στο Σικάγο άλλαξε πορεία και πέρασε πάνω από τη λίμνη Μίτσιγκαν. Γύρω στα μεσάνυχτα, ο Lind ζήτησε την άδεια να κατέβει από το ύψος των 3500 ποδιών στα 2500 πόδια, χωρίς ποτέ να προσδιορίσει το λόγο.

Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό, και αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία με τη πτήση 2501. Στις 24 Ιουνίου η λίμνη «χτενίστηκε» από την Ακτοφυλακή και το Ναυτικό, ενώ στην έρευνα συμμετείχαν και δύτες. Δεν βρέθηκε κανένα ίχνος, ούτε συντρίμμια ούτε πτώματα. Το μόνο αντικείμενο που αντίκρισαν έκπληκτοι οι άνδρες τις Ακτοφυλακής ήταν το ημερολόγιο του αεροπλάνου που επέπλεε στην επιφάνεια της λίμνης.

Το Τρίγωνο του νοτιοδυτικού Vermont
Αυτό βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Vermont, και είναι η περιοχή μια σειράς εξαφανίσεων μεταξύ του 1945 και του 1950. Μεταξύ αυτών: Ο 75χρονος Middie Rivers βρίσκονταν στο δάσος με μια ομάδα κυνηγών στις 12 Νοεμβρίου του 1945. Ξαφνικά αποκόπηκε από την ομάδα και χάθηκε. Μόνο το τουφέκι του βρέθηκε στην έρευνα που ακολούθησε.

Η Paula Welden, μια 18χρονη δευτεροετής φοιτήτρια του Bennington College η οποία έκανε πεζοπορία, την 1η Δεκεμβρίου του 1946. Δεν επέστρεψε ποτέ.

Ακριβώς 3 χρόνια αργότερα, την 1η Δεκεμβρίου του 1949, ένας βετεράνος, ο James E. Tetford έπαιρνε το λεωφορείο για το σπίτι του επιστρέφοντας από επίσκεψη σε συγγενείς. Μάρτυρες τον είδαν να μπαίνει στο λεωφορείο αλλά όταν το λεωφορείο έφτασε στον προορισμό του δεν υπήρχε πουθενά. Οι αποσκευές του ήταν ακόμα στο λεωφορείο.

Ο οκτάχρονος Paul Jepson εξαφανίστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1950, την ώρα που η μητέρα του τάιζε τα άλογα. Αν και φορούσε ένα πολύ έντονα κόκκινο σακάκι, καμία από την ομάδα αναζήτησης που σχηματίστηκαν δεν βρήκε κάτι που να εξηγεί την εξαφάνιση του.Αν και οι θεωρίες αφθονούν, με κυριότερες τον bigfoot, τους εξωγήινους αλλά και τους μανιακούς δολοφόνους, υπάρχει ένα πράγμα που ξέρουμε στα σίγουρα: Είναι πολύ σοφό να μείνετε όσο πιο μακριά μπορείτε από το τρίγωνο του νοτιοδυτικού Vermont.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications