Γιατί η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έβαψε μαχητικά F-16 στα χρώματα του Su-57 (Βίντεο)

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών έβαψε ένα παλαιότερο μαχητικό αεροσκάφος F-16 για να προσομοιάζει με το νέο μαχητικό stealth, Sukhoi Su-57 της Ρωσίας.

Η 64η Μοίρα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Nellis στη Νεβάδα κυκλοφόρησε το βίντεο ενός F-16C Fighting Falcon, το οποίο βάφτηκε στα χρώματα του προηγμένου ρωσικού μαχητικού Su-57, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία με τις ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις αργότερα αυτό το έτος.

«Έφτασε ένας νέος αντίπαλος. Το GHOST είναι εδώ! Φοβηθείτε!», δήλωσε η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας σε δημοσίευσή της στη σελίδα της στο Facebook.

Σύμφωνα με το RT, το ρωσικό χρώμα επιλέχθηκε μετά από ψηφοφορία στο διαδίκτυο. Μιλώντας στο Drive, ο Ρόμπερτ Νοβότνι, διοικητής της βάσης, δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της μοίρας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να «προσομοιώσουν ρεαλιστικά» την αεροπορική μάχη ενάντια στους «πιθανούς εχθρούς».

«Φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξο να πιστεύουμε ότι το να βάψουμε με ειδική μπογιά ένα αεροσκάφος τέταρτης γενιάς θα το καταστήσει άξιο αντίπαλο για τα μαχητικά πέμπτης γενιάς Su-57, των οποίων η βαφή είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αποτρέπει την ανίχνευση από τα εχθρικά ραντάρ, αλλά παρόλα αυτά, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε να πειραματιστεί.

Στην πραγματικότητα, η 64η Μοίρα μάχης βάφει αρκετές φορές αεροσκάφη της με σχέδια που μιμούνται πιθανούς αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας.

sputniknews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications