Παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το αεροσκάφος P-3B Orion

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, παρέστη στην τελετή παράδοσης του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) Ρ-3Β ενδιάμεσης λύσης στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η διακρατική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, που ανακοινώθηκε το 2015, περιλάμβανε την επανενεργοποίηση ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), P-3B Orion, το οποίο παραδόθηκε σήμερα. Η διακρατική συμφωνία συμπεριλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό τεσσάρων αεροσκαφών P-3B του ΠΝ μέσω του προγράμματος εκσυγχρονισμού και ανακατασκευής μέσης ζωής των αεροσκαφών (Mid-Life Upgrade – MLU).

Το πρόγραμμα MLU παρατείνει τη λειτουργική ζωή του αεροσκάφους κατά 15.000 ώρες πτήσης, ενώ στη σύμβαση προβλέπεται και βαριά συντήρηση, που συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένα συστήματα αποστολών και διαχείρισης για τις ανάγκες τις Ελλάδας, νέα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους και άλλα επικουρικά λειτουργικά συστήματα και υπηρεσίες.

Το Ρ-3Β Orion είναι τετρακινητήριο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας μεγάλης εμβέλειας.

Αποστολή του είναι ο εντοπισμός πλοίων, υποβρυχίων και ναρκών. Είναι Αμερικανικής κατασκευής και παρόλο που η παραγωγή του ξεκίνησε στη δεκαετία του 60 εξακολουθεί να είναι το πιο αξιόπιστο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Οι δυνατότητές τους είναι ανθυποβρυχιακός πόλεμος, θαλάσσια έρευνα – επιτήρηση, υποστήριξη ναυτικών δυνάμεων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications