Κατέφτασαν τα «σαράβαλα» OH-58D Kiowa Warrior: Ήδη πέταξαν τα πρώτα αφού πετάνε πάλι καλα!

Ξεκίνησε από σήμερα το πρωί η διαδικασία παραλαβής των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior από το φορτηγό πλοίο «Ocean Giant» που χθες το βράδυ έδεσε στο λιμάνι του Βόλου λόγω ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιου.

Έξι ελικόπτερα είναι σε πλόιμη κατάσταση ενώ τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν με νταλίκες στο 307 Εργοστάσιο Βάσης και εκεί θα συναρμολογηθούν. Μαζί με το σύνολο των Kiowa ήρθε και το δέκατο Chinook CH-47D. Ήδη τα πρώτα ελικόπτερα πέταξαν και προσγειώθηκαν στο Στεφανοβίκειο.

Ο Ελληνικός Στρατός παραλαμβάνει 70 ελικόπτερα με ασήμαντο κόστος, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν κρίσιμης σημασίας για την ταχεία αντίδραση και πρώτη προσβολή εχθρικής δυνάμεως που θα κινηθεί απειλητικώς στο Αιγαίο.

Σε πρώτη φάση, 36 ελικόπτερα μπορούν να κριθούν ικανά για ανάληψη κάθε αποστολής, δεδομένου ότι είναι “πλήρη” από πλευράς επικοινωνιών, φέροντας τρεις διαφορετικούς τύπους σταθμών ασυρμάτου, όπως αναλύθηκε στο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ALMANAC 2017-2018. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 24 που φέρουν μόνο δύο τύπους ασυρμάτων δεν δύνανται να αναλάβουν πολεμική αποστολή. Απλώς το πλήρωμα θα επιχειρεί υπό περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αρχική LOA, μόνο 12 ελικόπτερα επρόκειτο να διατεθούν με τρεις σταθμούς ασυρμάτου αλλά ακολούθησε βελτιωμένη, κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προς την αμερικανική πλευρά, αποδεικνύοντας το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα.

Ο συγκεκριμένος τομέας, μπορεί να καλυφθεί ούτως ή άλλως στο μέλλον, με κάποιο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το ΓΕΣ, εμπλέκοντας και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ώστε όχι μόνο τα Kiowa Warrior αλλά το σύνολο των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού που θα κριθεί σκόπιμο, να εφοδιαστεί με σύγχρονους σταθμούς ασυρμάτων ασφαλών επικοινωνιών. Τοιουτοτρόπως, και τα 70 ελικόπτερα είναι δυνατό να καταστούν πλήρως ικανά για ανάληψη αποστολής. πληροφορίες : doureios

Ότι σαβούρα έχει η Αμερική τα στέλνει στην Ελλάδα, "με ασήμαντο κόστος" αλλα θα πλυρωνει πανάκριβα ανταλλακτικά, παλιό και γνωστό το κόλπο, ακόμα και αιματοβαμμένα ελικόπτερα από το Βιετνάμ στην Ελλάδα κατέληξαν!

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications