Ιράν μπορεί να βυθίσουμε πολεμικά σκάφη στην περιοχή του Κόλπου χρησιμοποιώντας «μυστικά όπλα»

Το Ιράν μπορεί να βυθίσει αμερικανικά πολεμικά σκάφη στην περιοχή του Κόλπου χρησιμοποιώντας πυραύλους και «μυστικά όπλα», υποστήριξε σήμερα ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος της Τεχεράνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan, ενώ ο Ιρανός ΥΠΕΞ Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ χαρακτήρισε σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πακιστάν «απειλή» για την διεθνή ειρήνη την αποστολή αμερικανικών στρατιωτικών ενισχύσεων στη Μέση Ανατολή.

«Η Αμερική αποστέλλει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή. Σε περίπτωση που διαπράξουν την παραμικρή ανοησία, θα στείλουμε αυτά τα πλοία στον βυθό της θάλασσας, μαζί με το πλήρωμά τους και τα αεροσκάφη τους, χρησιμοποιώντας δύο πυραύλους, ή δύο νέα μυστικά όπλα», δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ο στρατηγός Μορτέζα Κορμπανί, σύμβουλος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν.

Οι τελευταίες ενισχύσεις της στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο αποτελούν το τελευταίο δείγμα της πολιτικής της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Τεχεράνης, την οποία θεωρεί ως δυνητικό εχθρό.

«Η αύξηση της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή μας είναι λίαν επικίνδυνη και συνιστά απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια, την οποία θα πρέπει και να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, μία μέρα μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αποστολή επιπλέον 1.500 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή.

Σε άλλο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του ταξίαρχου Χασάν Σεϊφί, συνεργάτη του αρχηγού του ιρανικού στρατού. «Πιστεύουμε πως οι λογικοί Αμερικανοί και οι έμπειροι διοικητές τους δεν θα επιτρέψουν στα ριζοσπαστικά στοιχεία τους να τους οδηγήσουν σε μία κατάσταση από την οποία θα είναι πολύ δύσκολο να εξέλθουν και γι’ αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται να ξεκινήσουν έναν πόλεμο», τόνισε, σύμφωνα με το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τεχεράνης Mehr.

Πηγή: ΑΜΠΕ - Reuters - naftemporiki.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications