Η «ιπτάμενη» χελώνα που έπεσε πάνω στο παρμπρίζ αυτοκινήτου

Ένα πολύ ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη πρόσφατα σε δρόμο στο αμερικανικό κράτος της Νότιας Καρολίνας. Ο John Gardner οδήγησε αμέριμνος το πρωί για να πάει στην δουλεία του στην εθνική οδό 501 στο Conway, κοντά στη λίμνη Busby.

Και ξαφνικά κάτι με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω στο παρμπρίζ του.

Τότε πάτησε ενστικτωδώς το φρένο. Όταν συνήλθε από το σοκ διαπίστωσε ότι δεν ηταν τίποτα άλλο από μια συνηθισμένη χελώνα κολλημένη στο παρμπρίζ του.

Το πώς ακριβώς η χελώνα έγινε ιπτάμενη ειναι άγνωστο.

Υπάρχει η πιθανότητα το ερπετό να διέσχισε αργά το δρόμο και "σφήνωσε" κατά κάποιο τρόπο ανάμεσα στους τροχούς ενός φορτηγού που ηταν μπροστά από το αυτοκίνητο του John Gardner, και ταυτόχρονα να εξφενδονίστηκε με δύναμη.

Ακόμη και στην περίπτωση αυτή, ειναι απίστευτο ότι η χελώνα κτύπησε στα δεξιά στο παρμπρίζ, ακριβώς στο ύψος του παρμπρίζ ούτε πιο χαμηλά ούτε πιο ψηλά.

"Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως πέταξε η χελώνα με τέτοια ακρίβεια" λέει ο John Gardner. "Σοκαρίστηκα ειδικά όταν δεν έβλεπα τίποτα".

Η ίδια η χελώνα δεν επιβίωσε απο την "πτήση" και πέθανε από το ισχυρό χτύπημα.

Όταν ο John Gardner σταμάτησε απότομα, ο οδηγός του φορτηγού μπροστά τον είδε από τους καθρέφτες και σταμάτησε επίσης,και βγήκε για να ελέγξει αν τραυματίστηκε. Τότε σκέφτηκαν ότι η χελώνα προφανώς είχε σφηνώσει ανάμεσα στους τροχούς του φορτηγού και κάποια στιγμή "πυροβολήθηκε" στο αυτοκίνητο που ακολουθούσε.

Αυτό συμβαίνει συχνά με μικρά αντικείμενα η ακόμα και πέτρες που βρίσκονται στους δρόμους, να σφηνώνουν ανάμεσα στα δυο λάστιχα ενός φορτηγού, όπως τα χαλίκια που σφηνώνουν στις αυλακώσεις των ελαστικών.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ακόμη και άνθρωποι που βρίσκονταν ακριβώς στην άκρη του δρόμου, να σκοτώθηκαν από βίδα που εξφενδονίστηκε από τους τροχούς.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications