Νίκι Λάουντα: Πέθανε ο θρυλικός πιλότος της Formula 1 (video)

Θλίψη στον παγκόσμιο και μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς ο Νίκι Λάουντα έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια, όπως επιβεβαίωσε και η οικογένεια του.3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής

Ένας από τους σπουδαιότερους πιλότους της Formula 1 που έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.Eίχε αναδειχθεί 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1. Με τη Φεράρι το 1975 και το 1977 και με τη McLaren το 1984.

Ο Λάουντα είχε πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, ωστόσο αυτή η διαδικασία ήταν μοιραία. Είχε υποβληθεί σε 2 μεταμοσχεύσεις το 1997 και το 2005.

Στην καριέρα του έδωσε μεγάλες μάχες με τον Τζέιμς Χαντ και η κόντρα τους έγινε ταινία με τον τίτλο «Rush».

Συγκλονιστική στιγμή για τον Λάουντα ήταν το ατύχημα που είχε στο Νίρμπουγκρινκ το 1976, τότε που του μονοθέσιο του τυλίχθηκε στις φλόγες και ο ίδιος υπέστη εγκαύματα στο κεφάλι, αλλά γλίτωσε τότε και στη συνέχεια θεράπευσε τα εγκαύματα με μεταμοσχεύσεις.

Μετά το τέλος της καριέρας του, ο Λάουντα συνέχισε να είναι πανταχού παρών στους κύκλους της F1. Υπήρξε σύμβουλος της Scuderia Ferrari, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Jaguar, σχολιαστής της γερμανικής τηλεόρασης τα Σαββατοκύριακα των αγώνων, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes AMG Petronas F1 Team – του ανήκε το 10% αυτής της τελευταίας.

Ο Νίκι Λάουντα βρέθηκε εξάλλου στο επίκεντρο μιας τραγωδία ως ο επικεφαλής αεροπορικής εταιρείας. Την 26η Μαΐου 1991, ένα Boeing 767 της Lauda Air που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπανγκόκ-Βιένη συνετρίβη λόγω βλάβης. Ουδείς από τους 223 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροσκάφος επέζησε.

Γεννημένος την 22α Φεβρουαρίου 1949, γόνος βιενέζικης αστικής οικογένειας με μεγάλη περιουσία, ο Αντρέας Νικολάους Λάουντα, ή «Νίκι» όπως θα γινόταν παγκοσμίως γνωστός, δεν ήταν ούτε είκοσι όταν, χωρίς να ειδοποιήσει τους γονείς του, πήρε μέρος στην πρώτη του κούρσα με αυτοκίνητο, στο τιμόνι του Mini Cooper που του είχε χαρίσει η γιαγιά του. Παρά την αντίθετη γνώμη της οικογένειας, θα ριχνόταν στο πάθος του.

Το ατύχημα του Νίκι Λάουντα:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications