Περιπτώσεις αλίευσης ασυνήθιστων ψαριών που αργότερα διαγράφηκαν από την ιστορία!

Οι ωκεανοί είναι γεμάτοι μυστήρια . Κάθε χρόνο, οι επιστήμονες βρίσκουν σε αυτήν δεκάδες νέα είδη, κυρίως μικρά ψάρια και μαλάκια, αλλά οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πλάσματα που δεν έχουν ακόμη πέσει στα ανθρώπινα μάτια.

Αλλά, όπως δούμε παρακάτω ακόμα κι αν αυτό συμβεί και ένα άγνωστο ψάρι η πλάσμα πιαστεί από τον άνθρωπο,θα εξαφανιστεί χωρίς ίχνος και δεν θα το παραδεχτούν οι εγκάθετοι επιστήμονες.

Το 1905, η εφημερίδα "San Francisco Call" ανέφερε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 1905, ένα πολύ ασυνήθιστο ψάρι αλιεύθηκε από έναν ψαρά στις ακτές της Χονολουλού της Χαβάης. Ο ψαράς έκπληκτος το ονόμασε ψάρι βάτραχος, επειδή είχε βράγχια και πτερύγια, αλλά εκτός από αυτό, το ψάρι είχε αναπτυγμένα άκρα με πόδια που είχαν αιχμηρά νύχια (!).

Σύμφωνα με το άρθρο, αυτό το ψάρι πιάστηκε ζωντανό και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε ένα ενυδρείο στην Waikiki της Χονολουλού. Αναφέρθηκε ότι αργότερα ήρθαν να το δουν διάφοροι ειδικοί, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει σε ποια οικογένεια ανήκει αυτό το ψάρι.

Τι ήταν αυτό το ψάρι; τι συνέβη με το ενυδρείο μετά; τίποτα δεν είναι γνωστό γι 'αυτό. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για αυτό τα ψάρι σε κανένα από τα επόμενα άρθρα των εφημερίδων, ούτε στα ιστορικά αρχεία της Χονολουλού.

Ακόμα πιο παράξενο ψάρι πιάστηκε στις 22 Μαΐου 1912, όπως αναφέρεται στο Σαν Φρανσίσκο. Ο ψαράς Steve Gio αλίευε το παράξενο ψάρι στη Νότια Καλιφόρνια με δίχτυα και είπε ότι ήταν ένα πλάσμα από έναν άλλο πλανήτη.

Το ψάρι είχε μήκος 2 πόδια (60 cm) και είχε οκτώ πόδια (!). Έκανε επίσης τρομακτικούς ήχους, σαν να γαβγίζει σκυλί. Το πλάσμα το έβαλαν αμέσως σε μια μεγάλη δεξαμενή νερού και το πήγαν στο Σαν Ντιέγκο. Εκεί περπατούσε στην προβλήτα, δεμένο από το λαιμό με ένα σχοινί, σαν ένα σκυλί, αυτό το ψάρι περπατούσε με τα πόδια του(!), αναπνέοντας αέρα. Εκατοντάδες όπως αναφέρθηκε, παρατήρησαν αυτό το παράξενο πλάσμα.

«Το παράξενο πλάσμα είχε αιχμηρά δόντια παρόμοια με σκυλί, καθώς και βράγχια και ραχιαία πτερύγια, το σώμα του ηταν καλυμμένο με λέπια όπως των ψαριών, μήκους 2 πόδια και λεπτό, πόδια χωρίς νύχια και καλυμμένα με μαλακή γούνα. του έδωσαν πατάτες και έφαγε, το και επίσης του άρεσαν τα φύκια.Αυτό το ψάρι πήρε την τροφή από τα χέρια του Steve Gio και δεν μπορούσε να μείνει έξω απο το νερό για πολύ ώρα », ανέφερε το άρθρο.

Αυτή η εντελώς σουρεαλιστική ιστορία τελείωσε με το "ψάρι" να το παίρνει ένας από το βιολογικό σταθμό στη La Jolla και στη συνέχεια να το βάζει σε ένα ενυδρείο σε δημόσια θεά. Αλλά τι συνέβη μετά ειναι άγνωστο. Αυτό το "ψάρι", όπως και στο πρώτο, δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε κανέναν στα επόμενα χρονιά. Ένα τόσο περίεργο ζωντανό πλάσμα που το είδαν εκατοντάδες άνθρωποι εξαφανίστηκε, δεν υπάρχει ούτε ένα σκίτσο η μια φωτογραφία.

Τα ακόλουθα παράξενα ψάρια επίσης πέρασαν στη λήθη:
Περίεργα ψάρι βρέθηκε σε μια παραλία στη Βενετία της Καλιφόρνιας. Αρκετές τοπικές εφημερίδες και δημοσιογράφοι έγραψαν για αυτό το εύρημα και ότι το ψάρι ηταν μεγάλο,είχε κεφάλι και ουρά, και ηταν σαν ένα τεράστιο, τα μάτια του ήταν απλά τεράστια, τα δόντια ηταν σε τέσσερις σειρές και βρίσκονταν σε τεράστιες γνάθους σε σύγκριση με το κεφάλι.Το τι έγινε με αυτό το πλάσμα και αν μελετήθηκε από κάποιον βιολόγο δεν είναι γνωστό.

Ένα άλλο "φανταστικό ψάρι" αλιεύθηκε το 1923 στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας. Αυτό αναφέρθηκε στην εφημερίδα "Great Southern Herald" στις 18 Ιουλίου του 1923. Αυτό το πλάσμα ήταν πραγματικά γιγαντιαίο, μήκους 13 μέτρα και πλάτους 2,4 μέτρα. Είχε ένα μακρύ πτερύγιο στην πλάτη του και ζύγιζε 15 τόνους, δεν ηταν φάλαινα ούτε δελφίνι. Είχε βράχια και μαύρες κηλίδες στο κεφάλι. Το στόμα ήταν τεράστιο και γεμάτο με αιχμηρά δόντια. Ωστόσο, δεν ήταν καρχαρίας.

Όταν άνοιξαν το στόμα του είδα το περιεχόμενο στο στομάχι του, είχε υπολείμματα ενός πολύ μεγάλου χταποδιού, και κάτι πολύ περίεργο: ένας μεγάλος αριθμός κοραλλιών. Τα μάτια του ήταν απροσδόκητα μικρά και το δέρμα πολύ παχύ. Σύμφωνα με την εκτίμηση του καπετάνιου του αλιευτικού Tompa, το ψάρι αυτό πιθανότατα ζούσε κάπου πολύ βαθιά, και βγήκε τυχαία στην επιφάνεια της θάλασσας, πιθανώς λόγω κάποιου υποβρύχιου κατακλυσμού, πχ από μια ηφαιστειακή έκρηξη.

Το ψάρι εξετάστηκε από Αμερικανούς επιστήμονες και δήλωσαν ότι ήταν ακόμα μικρό και ότι το ενήλικο θα ήταν διπλάσιο,και η ιστορία με το τεράστιο ασυνήθιστο ψάρι τελειώνει. Τι συνέβη στη συνέχεια και γιατί δεν αναφέρθηκε τίποτα άλλο, παραμείνει αίνιγμα.

Το 1930, ένα άλλο περίεργο πλάσμα πιάστηκε από τον ψαρά Χένρι Σμιθ στην Redondo Beach της Καλιφόρνιας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Madera Tribune", αριθ. 120 με ημερομηνία 14 Μαρτίου του 1930, το πλάσμα είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε γνωστό είδος και μπορεί να προέρχεται από βαθιά σπηλιά της θαλασσής.

Ήταν 5 πόδια μακρύ (150 cm), συν μια ουρά του ίδιου μήκους με το σώμα. Δηλαδή, το συνολικό μήκος του πλάσματος ηταν 3 μέτρα.Το στόμα του ήταν πολύ μεγάλο και γεμάτο από αυχμηρά δόντια. Όταν έβαλαν αυτό το πλάσμα σε μια δεξαμενή προσπαθούσε να βγει. Γενικά, περιγράφεται ως πολύ επιθετικό. Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον, ειναι ότι αυτό το πλάσμα μπορούσε να μείνει έξω απο το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οποιαδήποτε αναφορά γιαυτό δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Το 1945, η ίδια εφημερίδα,ανέφερε πως τέσσερις ψαράδες από την Μασαχουσέτη, έπιασαν ένα "θηρίο" που έμοιαζε με χέλι άλλα με κεφαλή σε σχήμα βαρελιού.

Σε άρθρο με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 1976, η εφημερίδα California Desert Sun ανέφερε τα εξής: "Σήμερα, οι επιστήμονες περιμένουν με ανυπομονησία την αποστολή ενός μυστηριώδους καρχαρία μήκους 3,6 μέτρα, του οποίου το στόμα λάμπει στο σκοτάδι. Αυτό το πλάσμα πιάστηκε στα ναυτικά ύδατα κοντά στη Χαβάη, σε βάθος 914 μέτρα. Αποφασίστηκε να αποσταλεί σε ένα ενυδρείο της Χονολουλού, και στη συνέχεια θα μπορούσε ενδεχομένως να προωθηθεί στο ενυδρείο Steinhart στο Σαν Φρανσίσκο. "

Καρχαρίας με λαμπερό στόμα? σε βάθος περίπου ενός χιλιομέτρου και ανακαλύφθηκε "τυχαία" από τον στρατό κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο ίδιο βάθος,σαν μια φανταστική ιστορία. Στην πραγματικότητα, αυτό αφορά στην πρώτη ανακάλυψη του λεγόμενου πελαγικού μεγάλου καρχαρία (Megachasma pelagios).

O καρχαρίας διατηρείται ακόμα στο Μουσείο της Χονολουλού:

Αυτός ο καρχαρίας φαίνεται παράξενο, αλλά με ένα τεράστιο στόμα και ένα υποτονικό σώμα. Και έχει πραγματικά ένα φωτεινό στόμα. Πιο συγκεκριμένα, καλύπτεται με φωτοφόρους αδένες, η λάμψη τους προσελκύει μικρά ψάρια και πλαγκτόν στο στόμα του καρχαρία.

Η ανακάλυψη του ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές εξεύρεσης νέων ειδών μεγάλων ζωντανών πλασμάτων στον εικοστό αιώνα. Ωστόσο, αυτός ο καρχαρίας είναι τόσο σπάνιος που από τότε έχουν βρεθεί μόνο περίπου εκατό δείγματα παρά το μεγάλο μέγεθός του. Αυτό αποδεικνύει επίσης ότι τα άρθρα εφημερίδων σχετικά με τα ασυνήθιστα ψάρια δεν ηταν φανταστικές ιστορίες....

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications