Από του χάρου τα δόντια γλίτωσαν αστυνομικοί στην Κρήτη – Τους κυνηγούσαν να τους «σουβλίσουν»

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν να μεταβούν σε περιοχή του Ηρακλείου μεταμεσονύκτιες ώρες, ξημερώματα Πρωτομαγιάς, για να διερευνήσουν μια υπόθεση διαράραξης της κοινής ησυχίας, κινδύνεψαν.. με «σούβλισμα».

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι αστυνομικοί πήγαν να κάνουν μία απλή σύσταση για διατάραξη και βρέθηκαν μέσα στο στόμα του…λύκου. Τα όσα περιγράφονται στην δικογραφία της υπόθεσης είναι ασύλληπτα.

Τους κυνηγούσαν να τους σουβλίσουν με την μεταλλική σούβλα του αρνιού, την οποία κάποιοι χρησιμοποίησαν και σαν «ακόντιο» ή «δόρυ»- όπως αναφέρεται- εκτοξεύοντας την σε ευθεία βολή κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ταυτόχρονα προσπαθούσαν να προστατευθούν από την ρίψη τσιμεντόλιθων, καρεκλών και καδρονιών.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα των καταθέσεων αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο. «Άνδρες από το σπίτι μας πετούσαν διάφορα αντικείμενα ανάμεσα στα οποία και μία μυτερή μεταλλική σούβλα.

Ένας εκ των κατηγορουμένων (τον κατονομάζει) την χρησιμοποιούσε σαν δόρυ και επανειλημμένως προσπαθούσε να με καρφώσει, παίρνοντας κάλυψη πίσω από τα γυναικόπαιδα. Όταν είδε ότι δεν τα καταφέρνει, πέταξε την σούβλα σε ευθεία βολή προς τους συναδέλφους μου, χωρίς να καταφέρει να τρυπήσει κάποιον».

Σε άλλο σημείο ένστολος καταθέτει: «Κάποια στιγμή έπιασε την σούβλα που σούβλισαν το αρνί και την πέταξε δυνατά ευθεία προς το μέρος μου με ανθρωποκτόνο πρόθεση».

Από την μανία των εν λόγω ατόμων δεν γλύτωσε ούτε το περιπολικό, το οποίο έσπασαν όπως επίσης και το αυτοκίνητο γείτονα. Σε αυτό το σκηνικό «πολέμου» κλήθηκαν άμεσα ενισχύσεις ενώ συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και μία γυναίκα με «πρωταγωνιστικό» ρόλο στα επεισόδια.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τις κατηγορίες: της διακεκριμένης περίπτωσης αντίστασης κατά της Αρχής τελεσθείσας από κοινού και από περισσότερα πρόσωπα που έφεραν αντικείμενα με τα οποία ήταν δυνατόν να προκληθεί σωματική βλάβη.

-της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή

– της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, τελεσθείσας από δύο ή περισσότερα άτομα και το αντικείμενο της πράξης αυτής χρησιμεύει για κοινό όφελος

-παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας,

-Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας

-Απειλής από κοινού και κατά συρροή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications