Το Αμερικανικό Ναυτικό Διαθέτει Σύστημα Ανίχνευσης UFOs

Παρά το γεγονός ότι το Project Blue Book τερματίστηκε, ο Οργανισμός Πληροφοριών Άμυνας συνέχισε να διερευνά τα UFO μεταξύ 2007-2012 , χωρίς να γνωρίζει το κοινό.

Η έρευνα, η οποία κοστίζε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια, χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας και δημοσιοποιήθηκε το 2017 μετά από αίτημα του Στέβεν Στάνγκουντ, διευθυντή της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων «Project on Government Secrecy».

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του αμερικανικού ναυτικού θα απαιτήσουν από τους πιλότους και το λοιπό προσωπικό να αναφέρουν συναντήσεις με UFO, αλλά δεν σχεδιάζει να κάνει τα δεδομένα αυτά διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Ο Gradisher πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε έκθεση που προκύπτει από αυτές τις έρευνες θα περιέχει «διαβαθμισμένες πληροφορίες».

Πριν από πολλά χρόνια, η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε την πολιτική καθοδήγηση για το θέμα αυτό και διεύθυνε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Project Blue Book, ανέφερε ο Nick Pope, αναφερόμενος σε μια σειρά μελετών των UFO που διεξήγαγε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ξεκινώντας το 1952.

Tο έργο τελικά περατώθηκε το 1969, επειδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε ότι τα UFO «δεν ήταν πλέον ενδιαφέρον». Ωστόσο, οι παρατηρήσεις συνεχίστηκαν και οι πιλότοι δεν είχαν λόγο να τους αναφέρουν, όπως σημείωσε ο Nick Pope.

Ωστόσο στα τέλη του 2017 αποκαλύφθηκε ότι το Πεντάγωνο διέθετε ένα μυστικό γραφείο που είχε αναλάβει να διερευνήσει στρατιωτικές αναφορές για τις καταγραφές των UFO. Η εν λόγω προσπάθεια ονομαζόταν Πρόγραμμα Αναγνώρισης Απειλών για Προηγμένες Αερογραμμές, το οποίο φέρεται να κυμαινόταν μεταξύ του 2009 και του 2012 και είχε ετήσιο προϋπολογισμό 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά τις αναφορές ότι η κυβέρνηση μείωσε τη χρηματοδότηση της μυστικής μελέτης, ο πρώην επικεφαλής της, Luis Elizondo, ανέφερε ότι το έργο δεν είχε σταματήσει ποτέ και ότι συνέχισε να διαχειρίζεται αυτό το πρόγραμμα μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, όταν παραιτήθηκε λόγω εσωτερικής πίεσης που τον παρεμπόδιζε λειτουργικά.

iokh

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications