Έσυραν με την βία διαδηλωτή για να μην τον ακούει ο πρωθυπουργός – Απίστευτες εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Απομάκρυναν με την βία διαδηλωτή από το… οπτικό και το ακουστικό πεδίο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Λευκάδα.

Εμείς απλά παραθέτουμε την είδηση και το βίντεο από το Mypreveza.gr, χωρίς να γνωρίζουμε τα κίνητρα του εν λόγω διαδηλωτή αλλά και το τι πρεσβεύει: Σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις, τα μέλη της είχαν σκοπό να διαμαρτυρηθούν κατά των σχεδιαζόμενων εξορύξεων πετρελαίου στο Ιόνιο.

Όπως αναφέρουν, στις 10:30 το πρωί, μόλις έφτασε ο Μιχάλης Μαραγκάκης, εκπαιδευτικός και μέλος της Πρωτοβουλίας, στο Νοσοκομείο όπου περίμενε αλλά μέλη για να ανοίξουν το πανό της Πρωτοβουλίας το οποίο κρατούσε διπλωμένο μαζί του, τον σταμάτησε η ασφάλεια, του ζήτησε την ταυτότητα και τον πήγε αναγκαστικά στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση όπου κρατήθηκε για μια ώρα.

Στην συνέχεια ο καθηγητής συμμετείχε στην ποδηλατάδα όπως είχε προγραμματιστεί, και μετά το τέλος της δράσης, χωρίς να κρατάει κάποιο πανό έφτασε στην κεντρική πλατεία, όπου βρισκόταν και ο πρωθυπουργός σε κάποιο μαγαζί.

Εκεί αμέσως οι ασφαλίτες τον περικύκλωσαν και του ζήτησαν να φύγει. Μετά την άρνηση του άρχισαν να τον σπρώχνουν και πιάνοντάς τον από τις μασχάλες άρχισαν να τον σέρνουν μακριά. Από το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα υπάρχει και βίντεο:Άνδρες της ασφάλειας σέρνουν τον καθηγητή Μιχάλη Μαραγκάκη στην Λευκάδα

Ο ίδιος τους δήλωσε ότι παραβιάζουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και αφού τον άφησαν, σηκώθηκε και φώναξε δυνατά ενάντια στις εξορύξεις και την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας όμως, το περιστατικό δεν έληξε εκεί, αλλά είχε και ακόμα πιο… τραγελαφική συνέχεια. Όπως αναφέρουν, τους υποδείχθηκε να καθίσουν σε συγκεκριμένο μαγαζί της πλατείας της Λευκάδας και όχι όπου ήθελαν, ενώ στον ίδιο τον Μιχάλη Μαραγκάκη, που είχε καθίσει αλλού, «μόλις ήρθε το γκαρσόνι να παραγγείλουνε, ήρθαν και πέντε ασφαλίτες και τους ζήτησαν να φύγουνε όλοι από εκεί. Όταν αρνήθηκε προσπάθησαν να τον τραβήξουν και επειδή δεν τα κατάφεραν, ήρθε ο επικεφαλής ταξίαρχος και του ζήτησε να πάνε σε άλλο μαγαζί πιο μακριά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία!

Και το παράλογο του πράγματος συνεχίζεται, καθώς η καταγγελία της Πρωτοβουλίας αναφέρει πως τότε, ο κύριος Μαραγκάκης «συμφώνησε να πάνε στο εστιατόριο Μαργαρίτα αλλά καθοδόν, οι ασφαλίτες που τους συνόδευαν με σπρωξίματα και απειλές, τους οδήγησαν και πάλι στην πλατεία με την διαβεβαίωση να κάτσουνε όπου θέλουνε για φαγητό. Μόλις καθίσανε όμως ήρθαν καινούριες διαταγές… αυτή τη φορά να φύγουνε από την πόλη!!!».

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την τακτική των προληπτικών προσαγωγών, την αυταρχική απώθηση πολιτών και την παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων όπως αυτά της ελεύθερης έκφρασης και ελεύθερης διακίνησης των πολιτών. «Θεωρούμε ότι όλη αυτή η αντιδημοκρατική-τρομοκρατική πρακτική απέναντι σε ενεργούς πολίτες οι όποιοι μοναδικό στόχο και μέλημα έχουν την προστασία του περιβάλλοντος (υποχρέωση και συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη) δεν είναι συμβατή με ένα κράτος δικαίου που σέβεται τις ανθρώπινες ελευθερίες», καταλήγει το κείμενο.

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications