Γνωρίζατε ότι δεκάδες μικροσκοπικά παράσιτα ζουν στο πρόσωπό σας ?  -VIDEO

Δεκάδες μικροσκοπικά παράσιτα ζουν στους πόρους του προσώπου σας, και τρέφονται με το σμήγμα που εκκρίνεται από το δέρμα, και ζευγαρώνουν στο πρόσωπό σας καθώς κοιμάστε.. Αυτό δεν είναι η συνέπεια της παραμέλησης της υγιεινής, αφού σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα ξεφορτωθούμε .

Το ακάρεο ακμής ή ακάρεα του προσώπου ή Demodex folliculorum, είναι ένα πολύ μικρό πλάσμα που είναι σχεδόν αδύνατο να δεις με γ@μνό μάτι. Τα αρσενικά έχουν μέγεθος μόνο 279 μικρόμετρα, τα θηλυκά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα και κατά μέσο όρο μεγέθους 300 μικρομέτρων (1 μικρόμετρο είναι ίσο με 0,001 χιλιοστά).

Τα ακάρεα ακμής μπορούν να ζουν μόνο στο ανθρώπινο δέρμα και κυρίως στο πρόσωπο. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ειναι μέσα στις βάσεις των τριχοθυλακίων στο πρόσωπό σας.

Τρέφονται με σμήγμα - τις λιπαρές και ελαϊκές εκκρίσεις των αδένων του δέρματος, οι οποίες εμποδίζουν το δέρμα μας να στεγνώσει. Επομένως, ο μεγαλύτερος αριθμός ακάρεων συσσωρεύεται σε μέρη όπου εκκρίνεται το περισσότερο σμήγμα - γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.

Ακόμα κι αν πλένεστε συνεχώς με διάφορα ισχυρά σαπούνια κτλ, δεν τα ξεφορτωθείτε. Αλλά υπάρχουν καλά νέα - οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν τους επιτρέπει να πολλαπλασιάζονται και διατηρεί τον αριθμό τους εντός αποδεκτών ορίων.

Στα παιδιά ηλικίας έως 10 ετών υπάρχουν πολύ λίγα, στα μεσήλικα άτομα υπάρχουν ήδη αρκετά, και στα ηλικιωμένα άτομα είναι υπάρχουν πολλά από αυτά τα ακάρεα.

Γενικά τα ακάρεα στο πρόσωπο δεν προκαλούν λοιμώξεις με την παρουσία τους, το βράδυ αυτά τα ακάρεα βγαίνουν έξω από τους θύλακες των τριχών για να βρουν άλλα να ζευγαρώσουν. Μετά από αυτό, πάνε ξανά σε θυλάκια και σύντομα τα θηλυκά βάζουν τα αυγά εκεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications