Εκλογές 2019: Πώς ψήφισαν οι νέοι από 17 έως 24 ετών – Ειδικά αφιερωμένο

Τα φετινά αποτελέσματα σχετικά με την ψήφο των νέων τα αφιερώνουμε σε αυτούς που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση βρίσκουν αφορμή να προσβάλλουν τους παππούδες

Πρώτη αναδεικνύεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,6%, ενώ 13,3% λαμβάνει η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα πάντα με την ανάλυση των exit poll στους ψηφοφόρους ηλικίας 17 εως 24 ετών πρώτη αναδεικνύεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,6%.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την απήχηση που έχει η Χρυσή Αυγή στο συγκεκριμένο κοινό καθώς εμφανίζει ποσοστά 13,3%.

Το ΜΕΡΑ του Γιανη Βαρουφάκη εμφανίζει ποσοστό 4,5%, το Κίνημα Αλλαγής καταγράφεται στο 3,1% το ΚΚΕ στο 3,7% , το Ποτάμι 3% και η Ελληνική Λύση στο 2,7%

Αφιερωμένο Οι παππούδες είναι καλοί μόνο όταν προσφέρουν τη φτωχή σύνταξη τους στα παιδιά και τα εγγόνια. Όταν έρχονται οι εκλογές, το θράσος των νέων περισσεύει, την μια ζητώντας να τους κλείσουν σπίτι και να μην πάνε να ψηφίσουν, άλλοι πάλι τους ονομάζουν “ψηφιακά αγράμματους”, άρα και ανημέρωτους.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε προεκλογικά με χυδαίο άρθρο με τίτλο, Θα αφήσεις τους 60ρηδες να αποφασίσουν για σένα; Από το άρθρο δεν λείπει και η προπαγάνδα για την Κλιματική Αλλαγή και το Μεταναστευτικό.

Στο δε Βόλο, ένα πρωινό (η Παναγιά μου… που λέει και το τραγούδι) ο δημοσιογράφος του Ράδιο ΕΝΑ, κος Καρικλίδης, τα έβαλε με τους ηλικιωμένους, χαρακτηρίζοντας τους “αγράμματους” επειδή δεν κατέχουν την τεχνολογία και δεν να μπορούν να μπουν στα σάιτς και τα social media για να ενημερωθούν “σωστά”. Από αυτό το διαδίκτυο που χτυπιέται ανελέητα και κατηγορείται ότι βρίθει από fake news και ακδροδεξιά προπαγάνδα. Ο φόβος του, μήπως οι παππούδες οι “άσχετοι” ψηφίσουν Μπέο. Γιατί αν έμπαιναν στο διαδίκτυο, δεν θα ψήφιζαν Μπέο… Ο νεοσουρρρεαλισμός σε όλο το μεγαλείο του!

Τελικά η “εκπαιδευμένη” και σχετική με την τεχνολογία νεολαία, δίνει μεγαλύτερα ποσοστά στην Χ.Α. από τους άλλους τους “αγράμματους”.

Το επόμενο που περιμένουμε να ακούσουμε είναι το κλασικό… φταίνε οι Ρώσοι…

igata.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications