Εκλογές στη Φινλανδία: Προβάδισμα στους Σοσιαλδημοκράτες δηλαδή σε αριστερούς, πάει και η Φινλανδία...

Οι ψηφοφόροι της Φινλανδίας έσπευσαν σήμερα στις κάλπες για να επιλέξουν ανάμεσα σε 2.468 υποψήφιους από το σύνολο 19 κομμάτων για να καταλάβουν τις 200 έδρες του κοινοβουλλίου.Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα προηγείται στις βουλευτικές εκλογές στη Φινλανδία, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο της Δικαιοσύνης της χώρας.

Με καταμετρημένο το 35% των ψήφων, οι Σοσιαλδημοκρατικοί προηγούνται με 18,9%, ενώ το Κόμμα του Εθνικού Συνασπισμού συγκεντρώνει το 17,2%.

Το κόμμα των Αληθινών Φινλανδών είναι τρίτο με 15,4%.

Η "Πρόοδος" θα φτάσει και εκεί, μονο που σε ότι λένε οι συμμορίτες ισχύει το αντίθετο σε όλα, από ιστορία μέχρι που παριστάνουν τους προοδευτικούς !!

Σοσιαλδημοκράτες επίσης αριστεροι ειναι και στην Γερμανία από το 1945 και οχι "κακοί ναζι" που λένε στο πόπολο στην Ελλαδα τόσα χρονιά παρουσιάζοντας μάλιστα την Μέρκελ ως "ναζι" τέτοιο σανό ταΐζουν οι "έγκυρες πήγες" όλες στην πρώτη θέση τόσα χρονιά μαζί με κάτι δήθεν "πατριώτες" επίσης στην πρώτη θέση!και δηλώνουν απόγονοι των αρχαίων διάφοροι νεοέλληνες που ειναι μαζεμένοι σε αυτές τις "πήγες" με αντίληψη αχιβάδας η με λογική που δεν ανήκει σε ευρωπαϊκό γένος .

Στις 30 Νοεμβρίου του 1939 οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στη Φινλανδία, δίχως να της κηρύξουν επίσημα τον πόλεμο. Αιτία ήταν η άρνηση των Φινλανδών, υπό τον εθνικιστή στρατηγό Μάνερχαϊμ, να δεχτούν την απόδοση φινλανδικών εδαφών στην ΕΣΣΔ, ώστε να δημιουργηθεί προστατευτική ζώνη γύρω από το τότε Λένινγκραντ.

Οι Φινλανδοί, συμμαχώντας με την Γερμανία , αποκατέστησαν τα παλιά τους σύνορα η ΕΣΣΔ επανέφερε τα σύνορα στην οριογραμμή του 1940, παρά την εκ νέου προβολή σθεναρής αντίστασης από τον μικρό φινλανδικό στρατό.

Στη συνθήκη ειρήνης του Παρισιού (1947) η Φινλανδία αποδέχτηκε τη σε βάρος της οριογραμμή που αποτελεί και τα σύνορα της χώρας σήμερα προς τη Ρωσία. Εκτός των πολεμικών αποζημιώσεων σε βιομηχανικό υλικό, η χώρα υποχρεώθηκε σε αυστηρή ουδετερότητα .

Άλλη μια χώρα όπως και η Ελλάδα Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία , Σουηδία, Ουκρανία Σλοβενία,Πολωνία και τόσες άλλες που έπεσε στα χεριά συμμοριτών με λίγα λογία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications