Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκλεισε κι έθεσε στο αρχείο την υπόθεση με τους δυο στρατιωτικούς στον Έβρο..

Περίπου έναν χρόνο μετά την παράδοση χωρίς καμία αντίσταση στους Τούρκους, των δύο στρατιωτικών, Μητρεώδη και Κούκλατζη, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκλεισε κι έθεσε στο αρχείο την υπόθεση, φυσικά χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις για τους δύο!

Φυσικά, δεν περιμέναμε το αντίθετο, μιας και στην φιέστα υποδοχής τους, εκτός του τότε υπουργού Καμμένου, υπήρχε μέχρι και άγημα , ενώ η μεταφορά τους είχε γίνει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!

 

Μάλιστα, για να συγκαλύψει την όλη υπόθεση και τις άκρως εξευτελιστικές της λεπτομέρειες (τρόπος αιχμαλωσίας, παράδοση χωρίς καμμία αντίσταση των όπλων τους στους Τούρκους, κ.τ.λ.) χαρακτήρισε τον σχετικό φάκελο… «απόρρητο»!

 

Απαντώντας, λοιπόν, σε σχετική ερώτηση στη βουλή, ο νην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκης είπε τα εξής:

 

«Σας γνωρίζω ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί ως προς την ποινική της αξιολόγηση από την αρμόδια Στρατιωτική Εισαγγελία και έχει τεθεί στο αρχείο.

 

Σχετικά με τη διενεργηθείσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αξιολογήθηκε συνολικά και ανελήφθησαν οι δέουσες ενέργειες, πλην όμως ο φάκελος έχει διαβάθμιση απορρήτου και για τον λόγο αυτόν τα στοιχεία του δεν κοινοποιούνται δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

 

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications