Το μαγευτικό αρχιπέλαγος του βορρά!

Τα νησιά Λοφούτεν (Lofoten) είναι ο παράδεισος για τους φωτογράφους και ειδικά για εκείνους που χρησιμοποιούν drones, για να απαθανατίσουν τα απίστευτα τοπία της αλυσίδας των νορβηγικών νησιών.

Ο Πάβελ Ούχορτζακ (Paweł Uchorczak) νιώθει περήφανος για τις εικόνες του, λέγοντας -με καμάρι- προς κάθε κατεύθυνση: «Εγώ κατέκτησα τα Lofoten με ένα drone»!

Όπως περιγράφει ο ίδιος, με τις λήψεις τους ήθελε να δείξει τα νησιά από μια διαφορετική και μοναδική προοπτική.

«Η φωτογράφηση έγινε τον Φεβρουάριο του 2019 με Mavic Air drone. Τα περισσότερα πλάνα προέρχονται από δημοφιλείς και τόπους».

Το Lofoten είναι ένα αρχιπέλαγος και μια παραδοσιακή περιοχή στο νομό Νόρτλαντ (Nordland) της Νορβηγίας. Είναι γνωστό για το ξεχωριστό τοπίο του με βουνά, ανοιχτή θάλασσα προστατευμένους κόλπους, και άθικτες πεδινές εκτάσεις.

Αν και βρίσκεται μέσα στον Αρκτικό Κύκλο, το αρχιπέλαγος αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες ανωμαλίες της ανυψωμένης θερμοκρασίας στον κόσμο σε σχέση με το μεγάλο γεωγραφικό πλάτος του.

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στα Lofoten τουλάχιστον πριν από 11.000 χρόνια, αλλά οι αρχαιότεροι αρχαιολογικοί χώροι έχουν ηλικία μόνο 5.500 ετών.

Οι 24.500 κάτοικοι των νησιών είναι κατά κανόνα ψαράδες και ασχολούνται με την αλιεία του γάδου, που μεταναστεύει εκεί για να αναπαραχθεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications