Η νεότερη τεχνολογική εφαρμογή, που «ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ» τον πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνδρας αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα απίστευτο, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε το πιο χαζό, που έκανε ποτέ.Έβαλε στο κεφάλι του, τον VR εξοπλισμό και έτσι κατάφερε να μείνει μέσα στον ψηφιακό κόσμο, για 1 ολόκληρη εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα;

Έχασε την αίσθηση του χρόνου. Έχασε κάθε επαφή με τον κόσμο που όλοι γνωρίζουμε. Διαπίστωσε ότι όλα έχουν να κάνουν με τον εγκέφαλο, ότι στην ουσία, όλα αυτά που αντιλαμβανόμαστε είναι απλά ηλεκτρικά σήματα.

Δεν θα κάνουμε μια επιστημονική ανάλυση φυσικά, αλλά θα εστιάσουμε σε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Όταν έχεις την δυνατότητα να ζεις, μέσα σε ένα ψηφιακό κόσμο στον οποίο μπορείς να ζεις όπως θέλεις, να είσαι όποιος θέλεις και να κάνεις πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις στον φυσικό ή αναλογικό κόσμο, η ζωή σου αλλάζει.

Προτιμάς να ζεις μέσα στην εικονική πραγματικότητα (VR) και να φανταστείτε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία, έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Μάλιστα, όποιος θέλει να πάρει μια γεύση από το μέλλον που έρχεται, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει το βίντεο (ΠΕΙΡΑΜΑ) που ακολουθεί..

Γιατί να μην απολαύσουμε την πρόοδο;
Τροφή για σκέψη: Σκεφτείτε να ζείτε σε ένα κόσμο, στον οποίο θα παίρνετε ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Σε ένα κόσμο στον οποίο θα απολαμβάνετε ένα εικονικό κόσμο (θα φοράτε ολόσωμη στολή εικονικής πραγματικότητας και θα είστε μέσα σε αυτό τον κόσμο στην κυριολεξία) ΑΛΛΑ:

Θα ζείτε;
Θα ρισκάρετε;
Θα αγαπάτε;
Θα έχετε πραγματική επαφή με τους συνανθρώπους;
Θα παράγετε κάτι;
Θα μετακινείστε;
Με λίγα λόγια, θα είστε άνθρωποι;
Η έλλειψη της δημιουργικότητας, σίγουρα δεν βοηθάει τον άνθρωπο, ενώ όταν (ο άνθρωπος) μένει στάσιμος, οδεύει στο πουθενά με μαθηματική ακρίβεια. Διότι τι είναι ο άνθρωπος αν:

Δεν κάνει όνειρα.
Δεν κυνηγάει την βελτίωση (πνευματική και σωματική).
Δεν παράγει και απλά περιμένει το Παγκόσμιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Φυσικά, παραπάνω διαβάσατε πολλά μειονεκτήματα. Θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι είναι καλό να απολαμβάνουμε την πρόοδο και τα αγαθά που μας προσφέρει η τεχνολογία.

Πολλοί ίσως να σκέφτονται πάνω στην απελπισία τους: Είμαι φτωχός. Δεν βλέπω ελπίδα στον ορίζοντα. Γιατί να με πειράξει να ζήσω μέσα σε ένα εικονικό κόσμο; Θα είναι καλύτερη η ζωή μου.

Θα μπορέσω να πραγματοποιήσω τα πιο τρελά μου όνειρα, έστω και εικονικά. Θα είμαι κάποιος που θα έχει αξία και όχι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος. Δεν πειράζει που θα «δεθώ» με την τεχνολογία. Έτσι και αλλιώς είμαι δεμένος με αυτήν. Το μόνο που θα αλλάξει τώρα, είναι ότι θα βιώνω αυτό το «δέσιμο» πιο..ολοκληρωμένα.

Θα το δούμε. Οι άνθρωποι θα τρέξουν να ζήσουν μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Μην νομίζετε ότι δεν είναι έτοιμη αυτή η τεχνολογία.

Η επιλογή είναι δική μας. Στο παραπάνω άρθρο, διαβάσατε πραγματικούς και υπαρκτούς προβληματισμούς.Aπο www.el.gr

Post A Comment:

1 comment

Lείπε...

Κ η φωτογραφεία της κοπέλας τυχαία ?...με τα τατουάζ !!!...ότι τους προβάλουν τρέχουν κ το ενστερνίζονται ....παντός ηδη ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα θα μας βάλουν κ αλο μέσα... πιο βαθιά στην ψευδαίσθηση ...σαν το κουτί που το ανοίγεις κ βρίσκεις μέσα αλο κουτί...κ πάει λέγοντας!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications