Στην Ιαπωνία, σκάφος συγκρούστηκε με ένα άγνωστο θαλάσσιο πλάσμα

Το περίεργο περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο στην Ιαπωνία, μια άλλη υπενθύμιση ότι οι ωκεανοί εξακολουθούν να είναι γεμάτοι άγνωστα πλάσματα.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, ένα Ferry Boat που μεταφέρει ανθρώπους από την Ιαπωνία κοντά στο νησί Sado συγκρούστηκε με ένα πολύ μεγάλο θαλάσσιο πλάσμα. 80 άνθρωποι έγιναν μάρτυρες της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων και οι 13 που τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το ίδιο το σκάφος έκανε μια ρωγμή μήκους 15 εκατοστών και επίσης υπέστη ζημιά.

Λόγω της έντονης σύγκρουσης οι επιβάτες πετάχτηκαν από τα καθίσματα τους και πολλοί έπαθαν σοβαρούς τραυματισμούς όπως κατάγματα.

Τα μέσα ενημέρωσης μίλησαν για εικαζόμενη σύγκρουση με μια φάλαινα, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ήταν φάλαινα. Σύμφωνα με την έκθεση της Ακτοφυλακής, θα μπορούσε να ηταν μια φάλαινα αλλά και κάτι άλλο.

Το γεγονός είναι ότι, αν ήταν φάλαινα, δεν θα είχε φύγει μακριά και θα την είχαν βρει. Αλλά στην περιοχή, κανείς δεν είδε φάλαινες.

Η σύγκρουση συνέβη το απόγευμα και για κάποιο λόγο κανένας από τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος η του πορθμείου δεν ξέρει ακριβώς με τι κτύπησε το πλοίο.

Μετά τη σύγκρουση, οι αρχές προσπάθησαν να βρουν την υποτιθέμενη φάλαινα, αλλά δεν βρήκαν καμιά. Επίσης, στο νερό δεν βρέθηκαν ίχνη αίματος ή κομμάτια σάρκας από την υποτιθέμενη φάλαινα αφού θα είχε πληγωθεί από την σύγκρουση.

Σύμφωνα με κάποιες φήμες, το σκάφος θα μπορούσε να είχε συγκρουστεί με ένα υποβρύχιο ή ακόμα και με ένα γιγαντιαίο καλαμάρι, το οποίο πιθανότατα αμέσως κατέβηκε σε μεγάλο βάθος και στη συνέχεια δεν βρέθηκε.

Το 2015, ένα πολύ μεγάλο καλαμάρι, μήκους σχεδόν 4 μέτρων, φωτογραφήθηκε σε ρηχά νερά κοντά στις ακτές του Νομού Τογιάμα που είναι πολύ κοντά στο λιμάνι της Niigata οπού συνέβη το περιστατικό.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications