Οι επιστήμονες λένε ότι υπάρχουν πολλαπλές πραγματικότητες ταυτόχρονα

Ορισμένοι μη δογματικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα σύμπαντα, ότι το σύμπαν μας είναι μόνο ένα από τα πολλά, ότι έχουμε παράλληλα σύμπαντα. Ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Michio Kaku λέει ότι υπάρχουν ίσως και άλλα παράλληλα σύμπαντα στο δικό μας.

Ο Δρ Kaku διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν δονήσεις διαφορετικών συμπαντων, αλλά απλώς δεν είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε. Αυτή είναι η σύγχρονη ερμηνεία της κβαντικής θεωρίας, την οποία πολλοί κόσμοι αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Ο καθηγητής Steven Weinberg, με βραβείο Νόμπελ στη Φυσική το 1979, υποστηρίζει επίσης την ιδέα . Λέει ότι υπάρχει ένας άπειρος αριθμός παράλληλων πραγματικότητων που συνυπάρχουν μαζί μας. Αλλά ότι κάθε σύμπαν έχει διαφορετική συχνότητα, διαφορετική ενέργεια, και μπορούσαμε να «επικοινωνούμε» με αυτή την άλλη πραγματικότητα.

Έτσι, το μυστηριώδες σύμπαν μας ειναι μόνο ένα σε πολυάριθμα παράλληλα σύμπαντα όπως πιστεύουν οι δρ. Kaku και ο καθηγητής Steven Weinberg;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση βρέθηκε πρόσφατα οπού λενε ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις της πραγματικότητας ταυτόχρονα.

Πολλαπλές πραγματικότητες
Οι επιστήμονες διενήργησαν δοκιμές για να επιδείξουν ένα θεωρητικό ζήτημα φυσικής που πρωτοεμφανίστηκε ως ένα απλό πείραμα πριν από δεκαετίες. Δύο φανταστικοί επιστήμονες θεωρούνται ορθοί, παρά τα διαφορετικά συμπεράσματα. Επομένως, αποδεικνύοντας αυτό στην πράξη, αμφισβητεί το θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη φυσική και υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο arXiv, μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Heriot-Watt University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Eugene Wigner (Γιουτζίν Γουίγκνερ),το 1961 είχε την ιδέα ότι ένα φωτόνιο ή σωματίδιο του φωτός, μπορεί να υπάρχουν σε δύο πιθανές καταστάσεις .

Σύμφωνα με τους νόμους της κβαντομηχανικής, αυτή η «επικάλυψη» σημαίνει ότι η πόλωση των φωτονίων, ή ο άξονας μπορεί ειναι τόσο κάθετα όσο και οριζόντιος ταυτόχρονα, όταν ένας επιστήμονας σε ένα απομονωμένο εργαστήριο μετρά τα φωτόνια, διαπιστώνει ότι η πόλωση του φωτονίου ορίζεται κάθετα ή οριζόντια. Την ίδια στιγμή, για κάποιον που είναι έξω από το εργαστήριο και δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα, τα μετρούμενα φωτόνιο βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση υπέρθεσης. Παρά τις προφανώς αντιφατικές πραγματικότητες, και οι δύο είναι σωστοί.

Στη νέα μελέτη, οι φυσικοί ήταν σε θέση να κάνουν αυτό το πείραμα πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας φωτόνια και εξοπλισμό μέτρησης. Με αποτέλεσμα να επιβεβαιώσουν τις δύο πραγματικότητες που περιγράφονται από τον Wigner.

Το πείραμα και το αποτέλεσμα μπορεί να ειναι σαν ένας κόσμος, ή ακόμα και ένα σύμπαν, και θέτει στους φυσικούς ενοχλητικά ερωτήματα σχετικά με τη φύση της πραγματικότητας.

"Η επιστημονική μέθοδος βασίζεται σε γεγονότα, που καθορίζονται από επαναλαμβανόμενες και καθολικά συμφωνημένες μετρήσεις, ανεξάρτητα από το ποιος τις παρατηρεί", γράφουν οι επιστήμονες στη μελέτη τους.

Ο ρόλος της κβαντικής μηχανικής είναι να περιγράψει τον κόσμο σε τόσο μικρή κλίμακα, ώστε να μην ισχύουν οι συμβατικοί κανόνες φυσικής. Εάν οι μετρήσεις σε αυτό το πεδίο δεν μπορούν να θεωρηθούν απόλυτες, η λειτουργία της πειθαρχίας μπορεί να αλλάξει.

"Φαίνεται ότι, σε αντίθεση με την κλασική φυσική, τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεν μπορούν να θεωρηθούν αληθή, αλλά πρέπει να γίνουν κατανοητά σε σχέση με τον παρατηρητή που έκανε τη μέτρηση, πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό ", καταλήγει ο Δρ. Ringbauer.

Είναι σαφές ότι οι επιστήμονες πάντα προσπαθούν να βρουν μια εξήγηση για τα πάντα γύρω μας, ακόμα κι αν δεν το βλέπουμε. Αλλά σε αυτή την περίπτωση κατάφεραν να επιδείξουν κάτι που ξεπερνά αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε. Είτε πιστεύετε ότι υπάρχουν εναλλακτικά σύμπαντα είτε οχι, είναι πολύ πιθανό ότι υπάρχουν εναλλακτικές εκδοχές του εαυτού σας.Αλλά βρίσκονται σε εναλλακτικά σύμπαντα.

Η επιστήμη καταδεικνύει και πάλι αυτό που ήδη γνωρίζουμε, το επιβεβαιώνουν απλώς.

ΥΓ στον άλλο σύμπαν μάλλον δεν κέρδισε το κακό! και ο κόσμος δεν έγινε αυτό το μπάχαλο, αλλα έμεινε αγνός(παράδεισος) με μάζεμα και απομόνωση των εγκληματικών στοιχείων που αντιπροσωπεύουν το κακό και το δαιμονικό , αντί να πολλαπλασιάζονται και να έχουν και ίσα διακαιώματα! και φυσικά κατάργηση την δημοκρατίας τους και όλων των αιρέσεων τους που έγιναν θρησκείες και κόμματα για τους πολλούς! οι "δαίμονες" να έχουν ίσα δικαιώματα με τους αγγέλους ακουσον ακουσον γιαυτό έγινε έτσι ο κόσμος και μέσα στην άγνοια στο δικό μας σύμπαν! ΥΓ 2 που να τα πιάσουν αυτά οι μάζες? άστο....Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα ούτε για τα αυτονόητα!©AETOS NEWS

Post A Comment:

1 comment

Lείπε...

Ξυπνάνε το πρωί πάνε στην δουλειά...δουλεύουν μηχανικά...τελειώνουν ...τρωνε ...κ πέφτουν για ύπνο....και περνάει η ζωή τους με αυτό τον τρόπο...πια η διαφορά με τα ζώα ??
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω καμία απόλυτος διαφορά !!!
Α μάλλον ναι...τα ζώα δεν είναι τόσο ηλίθια να εφεύρουν χαρτιά κ μετά να δουλεύουν σαν τους σκλάβους για να τα αποκτήσουν..(τώρα τα χαρτιά τα αλλάζουν για ηλεκτρονικούς αριθμούς )😂😂
Εντάξει καλά είναι..τι να κάνουμε 🤷🏼‍♂️

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications