Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι ένας σεισμός και τσουνάμι αναμένεται ανά πάσα στιγμή στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές λένε ότι ένας σεισμός και ένα τεράστιο τσουνάμι θα μπορούσε σύντομα να χτυπήσει τη βορειοδυτική ακτή των ΗΠΑ.Σκοτώνοντας περισσότερους 10.000 ανθρώπους, πλημμυρίζοντας ολόκληρες πόλεις και προκαλώντας οικονομικές ζημίες συνολικού ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια ανησυχητική έκθεση που δημοσιεύεται από τη συμβουλευτική επιτροπή για την πολιτική της σεισμικής ασφάλειας του Όρεγκον προειδοποιεί για τις σοβαρές επιπτώσεις του σεισμού και δηλώνει ότι είναι επικείμενη και μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε από ομάδα περισσότερων από 150 εθελοντών εμπειρογνωμόνων, ζητήθηκε από το νομοθετικό σώμα του Όρεγκον για να προετοιμαστεί επαρκώς για την επόμενη καταστροφή.

Ο τελευταίος σεισμός μεγάλης στην περιοχή συνέβη το 1700. Ο σεισμός είχε μέγεθος μεταξύ 8,7 και 9,2 και οι γεωλόγοι το 2010 προέβλεπαν ότι θα υπάρχει και άλλος παρόμοιος σεισμός μέσα σε 50 χρόνια.

Η νέα έκθεση αναφέρει ότι υπάρχει 100% πιθανότητα να συμβεί σεισμός στην περιοχή.

Θα εξαπλωθεί από τον Καναδά στην Καλιφόρνια σε περισσότερα από 800 μίλια ", δήλωσε στο CBN News ο Chris Goldfinger του κρατικού πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Μια μέρα θα συμβεί. Με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση, η ζώνη του Cascadia θα προκαλέσει καταστροφικό σεισμό και τσουνάμι που θα καταστρέψει τα πάντα δυτικά των αμερικάνικων ακτών.

Περισσότερα στο βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications