Ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας θα εκπροσωπήσει τον εαυτό του στο δικαστήριο

Ο πρώην δικηγόρος του μακελάρη του Κρίστεντσερτς, Ρίτσαρντ Πήτερς, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μπρέντον Τάραντ ενώπιον του δικαστηρίου το Σάββατο, δήλωσε πως ο κατηγορούμενος θα εκπροσωπήσει τον εαυτό του στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Πήτερς, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μπρέντον Τάραντ ενώπιον του δικαστηρίου το Σάββατο, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα New Zeland Herald την Κυριακή ότι δεν ενεργούσε πλέον για τον κατηγορούμενο.

Ο Πήτερς δήλωσε στην Herald ότι ο Τάραντ φαίνεται να είναι διαυγής, ορθολογικός και διανοητικά σταθερός, προσθέτοντας ότι ο δράστης μπορεί να θελήσει να χρησιμοποιήσει τη δίκη για να ενισχύσει τις απόψεις του και πως εναπόκειται στον δικαστή το πώς θα τον αντιμετωπίσει.

«Αλλά δεν είναι τόπος για να προωθηθούν οι απόψεις, είναι απλά εκεί για να προσδιοριστεί η αθωότητα ή η ενοχή του». Το δικαστήριο δεν θα είναι πολύ φιλικό προς τον ίδιο αν θέλει να χρησιμοποιήσει τη δίκη για να εκφράσει τις απόψεις του», πρόσθεσε.

«Αυτό που μου φάνηκε προφανές είναι ότι δείχνει αρκετά σαφής και διαυγής, όσο κι αν αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια πολύ παράλογη συμπεριφορά. Δεν μου φάνηκε πως έχει ψυχικές διαταραχές πέρα από τις ακραίες απόψεις του», δήλωσε ο Πήτερς όπως ανέφερε η New Zealand Herald.

Ο Πήτερς τόνισε ότι ο Τάραντ δεν είχε εκφράσει μετάνοια για τις πράξεις του.

Ο πρώην δικηγόρος του μακελάρη πρόσθεσε επίσης ότι δεν είχε θέμα να αντιπροσωπεύσει τον Τάραντ.

«Δεν είναι ένα καθημερινό γεγονός… Είναι δύσκολο σε αυτή την περίπτωση να πάρετε μια αποστασιοποιημένη άποψη, αλλά πρέπει να πείτε, ωραία λοιπόν, ας επεξεργαστούμε απλώς τα πράγματα. Η δουλειά μου ήταν απλά να εμφανιστεί στο δικαστήριο και να τον συμβουλεύω του για τα δικαιώματά του και τη διαδικασία», δήλωσε ο Πήτερς.

Η αστυνομία θεωρεί ότι τρεις από τους τέσσερις που κρατούνται μετά από τις επιθέσεις στα δύο τζαμιά στο Κρίστεντσερτς δεν έχουν καμία σύνδεση με την επίθεση, δήλωσε ο αστυνομικός της Νέας Ζηλανδίας Μάικ Μπους σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Μπους, μετά από τους πυροβολισμούς, η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και μια γυναίκα αφού βρέθηκαν πυροβόλα όπλα στο αυτοκίνητό τους. Η γυναίκα έχει ήδη απελευθερωθεί, ενώ ο άνδρας έχει κατηγορηθεί για παράνομες πράξεις που συνδέονται με πυροβόλα όπλα. Ένας τρίτος κρατούμενος κατηγορήθηκε για υποκίνηση φυλετικών διακρίσεων και θα δικαστεί επίσης τη Δευτέρα.

Ο 28χρονος Αυστραλός δράστης μετέδωσε τη σφαγή σε ένα από τα τζαμιά ζωντανά, με το βίντεο να μεταδίδεται γρήγορα στα κοινωνικά μέσα. Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας προέτρεψε τους πολίτες να μην μοιραστούν το βίντεο.

Το Facebook, μέσα στις πρώτες 24 ώρες, έχει αφαιρέσει 1,5 εκατ. βίντεο που εμφανίζουν τη θανατηφόρα επίθεση σε δύο τζαμιά στην πόλη Κρίστεντσερτς της ανατολικής Νέας Ζηλανδίας, με το κοινωνικό δίκτυο να εμποδίζει τα περισσότερα από τα βίντεο να δημοσιεύονται στην πρώτη θέση, σύμφωνα με την Μία Γκάρλικ, διευθυντή της πολιτικής του Facebook για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications