Σφοδρή επίθεση της υπουργού Προ.Πο. Ο.Γεροβασίλη κατά του pronews.gr για τις παρακολουθήσεις και προσαγωγές πολιτών

Σε μετωπική επίθεση κατά του pronews.gr γιατί πρόβαλε τις - επιεικώς απαράδεκτες για υπουργό εσωτερικής ασφάλειας μιας δημοκρατικής χώρας δηλώσεις της - για τις προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις των πολιτών στα Γιαννιτσά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, προχώρησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ανάρτησή της στο στο Twitter με φωτογραφία την πρώτη σελίδα του pronews.gr η υπουργός υποστηρίζει ότι πρόκειται για «Γκαιμπελίστικα ψεύδη και βρώμικη προπαγάνδα».

Ετσι, από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται, τοποθετήθηκε μέσω Twitter με ένα κείμενο στο οποίο αναφέρει:

«Γκαιμπελίστικα ψεύδη και βρώμικη προπαγάνδα. Μου χρεώνουν δήλωση που ποτέ δεν έκανα. Ποτέ δεν είπα ότι "όποιος αντιδρά από το διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα - Σας παρακολουθούμε όλους". Έλεος!»

Τι ακριβώς την ενόχλησε, αδυνατούμε να το καταλάβουμε. Είπε πολύ χειρότερα πράγματα στην συνέντευξή της από αυτά που περιγραφικά αναφέρει ο τίτλος, όπως περιγραφικοί του περιεχομένου, είναι όλοι οι τίτλοι, λόγω περιορισμού του χώρου.

Θα ήθελε δηλαδή να γράψουμε ως τίτλο ολόκληρη την φράση της: «Πολλές απ' τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς».

Δηλαδή «σε προσαγάγω γιατί ξέρεις εσύ τι θα έκανες»! Αδιανόητο! Ούτε στο «1984» ο Οργουελ θα μπορούσε να το είχε γράψει αυτό! Ούτε στο 1984 Ο Οργουελ δεν περιέγραφε ολοκληρωτικές παρακολουθήσεις πολιτών για τα πολιτικά φρονήματά τους.

Μίλησε για παρακολουθήσεις πολιτών, για συστηματικές προσαγωγές όποιων αντιδρούν στην κυβερνητική απόφαση εκχώρησης της Μακεδονίας κλπ.

Ποια ακριβώς είναι τα ψεύδη; Να μας πει συγκεκριμένα, σε διαφορετική περίπτωση υποπίπτει αυτή σε «Γκαιμπελίστικα ψεύδη και βρώμικη προπαγάνδα»!

Ας δούμε κατ'αρχήν την συγκεκριμένη ανάρτησή της.

Και ας δούμε και το «ψευδές κείμενο» και την «βρώμικη προπαγάνδα» του αρχικού κειμένου του pronews.gr:«Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για τις «προληπτικές» προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά αποκαλύπτοντας ότι οι αρχές παρακολουθούν τη συμπεριφορά πολιτών στο διαδίκτυο, σημειώνοντας πως αν κάποιος οργανώνει «παράνομες» διαδικασίες μέσω αυτού, τότε πρόκειται για πράξη βίας!

Πρωτοφανείς δηλώσεις που πλέον κτυπούν στον «πυρήνα» της ελεύθερης σκέψης των πολιτών αλλά και στην όποια δυνατότητα αντίδρασης τους έχει απομείνει σε αυτά που αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς.

Σύμφωνα με την ίδια «Πολλές απ' τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς».

Αποκαλύπτοντας ότι προληπτικές προσαγωγές γίνονται μέσα από παρακολουθήσεις πολιτών χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό γίνεται μέσω Facebook - όπως συνέβη με τον σχηματισμό δικογραφιών για τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας - ή μέσω άλλων social media, η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «Δεν μιλάω για τους συγκεκριμένους ανθρώπους κατ' ανάγκην διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας».

Συνεχίζοντας η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «έχουν γίνει πάρα πολλές δικογραφίες τους τελευταίους μήνες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, και συνεχίζονται και σήμερα και είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι πράξεις βίας από τη δημοκρατία».

Κατά την ίδια «η προληπτική προσαγωγή είναι θεμιτό μέσο σε περιπτώσεις που ενδείκνυται να γίνει για να προλάβεις τα χειρότερα» αν και, όπως είπε, «κάπου μπορεί να ήταν υπερβάλλων ζήλος,κάπου μπορεί να ήταν λάθος».

Ερωτηθείσα ειδικά για την προσαγωγή ενός πατέρα στα Γιαννιτσά μπροστά στο παιδί του και παρά τις μαρτυρίες που υπάρχουν, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι «μπορεί να έγινε κι αυτό και να είναι λάθος και θα το πω κι εγώ λάθος».

Αυτό ήταν το κείμενο.

Και για του λόγου το αληθές ιδού και το βίντεο από το 18ο μέχρι το 28ο λεπτό, όπου η υπουργός δεν αναφέρει μόνο τα όσα ανατριχιαστικά αναφέρουμε στο κείμενο, αλλά και πολλά άλλα φρικιαστικά, όπως ότι το να αντιδρούν οι πολίτες με συνθήματα στην εκχώρηση της Μακεδονίας είναι αρκετό για να συλλαμβάνονται προληπτικά!

Η υπουργός νομίζει ότι έχει δικαίωμα και περιθώριο λόγω του αξιώματος της να παίζει με τις λέξεις και να απευθύνεται στους πολίτες και σε επαγγελματίες δημοσιογράφους, σα να πρόκειται για «άτομα ειδικών αναγκών» που έχουν ανάγκη «επανακοινωνικοποίησης» στα ολοκληρωτικά σταλινικά πρότυπα.

Λάθος πόρτα κτύπησε... www.pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications