Φυλακές Κορυδαλλού: Πάρτι Αλβανών κρατουμένων σε Live μετάδοση, με χιλιάδες ευρώ και αλκοόλ, σε κελιά σουίτες BINTEO

Η κατάσταση μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο του κράτους αλλά και των σωφρονιστικών υπαλλήλων και βρίσκεται στα χέρια των Αλβανών κρατουμένων.

Στο Διαδίκτυο έχει αναρτηθεί προκλητικό βίντεο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου Αλβανοί κρατούμενοι, που διαμένουν σε κελιά-σουίτες με δορυφορικές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, πετούν επιδεικτικά χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν μπουκάλια αλκοόλ, κινητά τηλέφωνα μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς κ.ά.

Παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του, για να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις του ανεξέλεγκτου των φυλακών, αναφέρει ότι το «για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη» και προσθέτει η ανακοίνωση, σαν να μην έχει δει κανείς στο υπουργείο Δικαιοσύνης το επίμαχο βίντεο:

«Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου».

Ακόμη, συνεχίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης».

Λες και είναι αντιπολίτευση, ο Μιχάλης Καλογήρου σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο».

Και θυμίζει ο κ. Καλογήρου στους πολίτες ότι «για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Καταλήγει, δε, τονίζοντας πως «γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων».

Και σαν να μην έχει αντιληφθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης το τι συμβαίνει καθημερινά στις φυλακές, αγνοώντας τις συνεχείς καταγγελίες της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, τονίζει ότι «υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications