Όπως σε έναν εφιάλτη: Μια γυναίκα έπεσε στον τάφο των γονιών της!

Στο νεκροταφείο της στην πόλη Farmingdale, ένα προάστιο της Νέας Υόρκης,συνέβη ένα περιστατικό σαν από μια ταινία τρόμου.

Η 64χρονη Joan Cullen μήνυσε τη διοίκηση του νεκροταφείου για όλα όσα έζησε εκείνη την ημέρα. Και ζητά αποζημίωση 5 εκατομμύρια δολάρια.

Στο νεκροταφείο είχαν θαφτεί οι γονείς της - Evelyn και John, που πέθαναν το 1992 και το 1995 αντίστοιχα.

Όταν η Joan πήγε να επισκεφθεί τον τάφο και να βάλει ένα στεφάνι, το έδαφος κάτω από τα πόδια της ξαφνικά άρχισε να υποχωρεί και η γυναίκα άρχισε πέφτει μέσα σε αυτή την βαθιά "χοάνη".

"Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το λάκκο, κρατήθηκε απο την επιτύμβια στήλη(*) άλλα έσπασε, και τα κομμάτια έπεσαν πάνω της και την χτύπησαν σοβαρά στο κεφάλι και επίσης έσπασε ένα δόντι", δήλωσε ο δικηγόρος Joan Joseph Perrini, "Τότε προσπάθησε να βγει αλλά βυθίστηκε στο έδαφος".

Η γυναίκα φώναζε απελπισμένα, αλλά εκείνο το βράδυ κανείς δεν ήταν στο νεκροταφείο και κανείς δεν την άκουσε. Εκτός αυτού, είχε ήδη σκοτεινιάσει και κανείς δεν την είδε. "Βρέθηκε στο τάφο των γονέων της μια κρύα μέρα του Δεκεμβρίου ... είναι πολύ τρομακτικό".

Η Joan κατάφερε να βγει με την βοήθεια της ταφόπλακας και βγήκε από την παγίδα. «Δεν θα ξανά πάω ποτέ εκεί», δήλωσε η Joan Cullen μέσω της δικηγόρου της, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να βασανίζεται από εφιάλτες και πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η λακκούβα σχηματίστηκε λόγω λάθους των εκσκαφέων. "Αυτή είναι μια εξωφρενική αμέλεια και θέλουμε όχι μόνο αποζημίωση, αλλά και να πάρουν ένα μάθημα από αυτό και να μην συμβεί ξανά σε κανέναν", συνοψίζει ο δικηγόρο της.

* Επιτύμβια στήλη ή επιτάφια στήλη ονομάζεται στήλη, συνήθως μαρμάρινη ή γενικά λίθινη η οποία στήνεται στον τάφο, ώστε αφενός να γίνεται ορατή η θέση του τάφου, αφετέρου για να σημειώνονται τα στοιχεία του νεκρού.

Οι στήλες αυτές μπορεί να είναι απλώς ενεπίγραφες ή διακοσμημένες, για παράδειγμα με σχήματα ή τη μορφή του νεκρού ή παραστάσεις σχετικές με τη ζωή του.

Ο όρος επιτύμβια στήλη αρχικά αναφερόταν σε στήλες που τοποθετούσαν π.χ. οι αρχαίοι Έλληνες, πάνω στον τύμβο (μικρό λόφο από χώμα) με τον οποίο κάλυπταν τον τάφο επιφανών, αλλά σήμερα χρησιμοποιείται με την ίδια έννοια με τον όρο επιτάφια στήλη και αφορά οποιαδήποτε στήλη τάφου και όχι μόνο τύμβου.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications