Το Αμερικανικό Dyatlova Pass: Ο Παράξενος θάνατος πέντε ανδρών από την πόλη Yuba στην Καλιφόρνια

Αυτή η περίεργη ιστορία συγκρίνεται από πολλούς με το Dyatlova Pass η Pass Dyatlov.Πέρασμα Ντιάτλοφ (Το ανεξιχνίαστο τέλος των σκιέρ στα παγωμένα Ουράλια).

Αυτό το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο του 1978, όταν πέντε στενοί φίλοι οι Gary Dale Matias, Jack Madruga, Jackie Hewitt, (Ted) Weyher και William Sterling συναντήθηκαν στην Yuba City ( Γιούμπα Καλιφόρνια) για να παίξουν μπάσκετ .

Όλοι τους ήταν από 25 έως 30 ετών και όλοι είχαν όπως αναφέρεται κάποια προβλήματα με την ψυχική ανάπτυξη. Γνωρίστηκαν μεταξύ τους σε μια ομάδα υποστήριξης, δεν είχαν σοβαρή αναπηρία ηταν σε θέση να κατέχουν κοινωνικές δεξιότητες.Επιπλέον, τα προβλήματα με την "ψυχική ανάπτυξη" δεν εμπόδιζαν κάποιους από αυτούς να υπηρετούν στον στρατό.

Εκείνη τη μέρα συναντήθηκαν και πήγαν στο μπάσκετ σε πανεπιστήμιο, το οποίο ήταν 50 μίλια από την πόλη.

Ο αγώνας τελείωσε γύρω στις 10 μ.μ., μετά ανεφοδιάστηκαν σε βενζινάδικο, αγόρασαν τσιπ και καρύδια και πήραν τον δρόμο της επιστροφής στην εθνική οδό προς την Yuba City (πόλη Γιούμπα).

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που τους είδαν ζωντανούς. Κανένας από τους πέντε δεν έφτασε στο σπίτι του και δεν ήταν πουθενά εξαφανίστηκαν .

Τρεις μέρες αργότερα, το άδειο όχημά τους βρέθηκε σε έναν χιονισμένο ορεινό δρόμο στο φυσικό καταφύγιο Plumas National Forest, το οποίο ήταν το πρώτο μυστήριο, αφού η εθνική οδό προς Yuba City και ο δρόμος προς το φυσικό καταφύγιο απέχουν πολύ και κανένας από τους άνδρες δεν φορούσε ζεστά ρούχα του χειμώνα.

Το αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο και ένα παράθυρο ήταν ανοιχτό. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν κενά πακέτα τσιπ και άλλα σνακ που οι άντρες αγόραζαν στο βενζινάδικο. Το ίδιο το αυτοκίνητο ήταν σε άριστη κατάσταση λειτουργίας και το γιατί εγκαταλείφθηκε επίσης παρέμεινε άγνωστο.

Καμία από τις οικογένειες των αγνοουμένων δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί είχαν πάει στο λόφο. Κανείς από τους άντρες δεν είχε έκφραση την επιθυμία να επισκεφτεί εκείνο το μέρος .

Λόγω του γεγονότος ότι στο μέρος χιόνιζε, αποφασίστηκε να αναβληθεί η αναζήτηση των λειψάνων των αγνοουμένων μέχρι την άνοιξη. Κανείς δεν πίστευε ότι οι άνδρες θα βρεθούν ζωντανοί. Μετά από 4 μήνες, το χιόνι στον ορεινό δρόμο έλιωσε τελικά - και τελικά βρήκαν εναν νεκρό σε ένα παλιό δασικό καταφύγιο 19 μίλια από το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο.

Το σώμα αναγνωρίστηκε ότι ηταν ο Ted Weher. Η εξέταση του σώματος αποκάλυψε μια σειρά αινιγμάτων. Το πτώμα ήταν ντυμένο, αλλά χωρίς παπούτσια, που δεν βρέθηκαν πουθενά και ήταν τυλιγμένο με οκτώ κουρτίνες με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούσε να το κάνει ο ίδιος όσο ηταν ζωντανός, έγινε σαφώς από κάποιον άλλο άτομο και πιθανότατα μετά το θάνατο του .

Αποδείχθηκε επίσης περίεργο ότι στην καλύβα υπήρχαν πολλά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενών προπανίου και καυσόξυλων για τζάκι, αλλά όλα ηταν άθικτα . Υπήρχε ένα ρολόι στο τραπέζι δίπλα στο νεκρό και καμία από τις οικογένειες των θυμάτων δεν μπορούσε να προσδιορίσει σε ποιον ανήκε.

Σε αυτή την περίπτωση, το ρολόι δεν είχε σημασία. Άλλα ο νεκρός είχε μακρυά γενειάδα, σαν να είχε περάσει τουλάχιστον τρεις μήνες εκεί, και όπως αποδείχθηκε, πέθανε από την πείνα, αφού έχασε 100 κιλά βάρος! Στην καλύβα γύρω από το σώμα βρήκαν διάσπαρτα βάζα στρατιωτικής τροφής από τα αποθέματα της καλύβας.

Μερικά τα είχαν ανοίξει και προφανώς τα είχε φάει, και υπήρχε ένα μεγάλο κουτί γεμάτο τροφή . Πώς, λοιπόν, ο άνθρωπος κατάφερε να πεθάνει από την πεινά; Την επόμενη μέρα, μετά από εντατικές αναζητήσεις, βρεθηκαν τα πτώματα του Madruga και του Sterling 8 μίλια μακρυά από την καλύβα.

Το πτώμα του Madruga βρισκόταν με ασυνήθιστα στάση με διπλωμένα χέρια, και το πτώμα του Stirling είχε φαγωθεί από ζωα και μόνο ένας σκελετός είχε μείνει.

Δύο μέρες αργότερα, βρέθηκε ένα κρανίο και ένα οστό που ανήκε στον Hewitt. Ήταν πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου τους και οι δικαστές πρότειναν ότι και οι δύο έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία. Και το σώμα του Matias δεν βρέθηκε ποτέ. Άλλα όμως τα παπούτσια του βρέθηκαν στην καλύβα.

Τι συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους; Γιατί πήγαν στα βουνά;

Γιατί πήγαν 19 μίλια στο δάσος και τι συνέβη αφού βρήκαν την καλύβα; Γιατί δεν χρησιμοποίησαν τίποτα για να ζεσταθούν και πώς πέθανε ο Ted Weher από την πείνα παρουσία μεγάλων αποθεμάτων τροφίμων; Ποιος τον τύλιξε ; Πως πέρασε τους τρεις μήνες και μεγάλωσε γενειάδα του;

Σύμφωνα με μια περισσότερο ή λιγότερο λογική εκδοχή, οι άνθρωποι απλώς έχαναν τον προσανατολισμό και στράφηκαν προς λάθος κατεύθυνση και στη συνέχεια χάθηκαν.

Αλλά το αυτοκίνητό τους γιατί βρέθηκε άθικτο στο δρόμο και γιατί δεν γύρισαν πίσω, αλλά το παράτησαν και ανέβηκαν στο λόφο; Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, κάποιος σκόπιμα τους πήγε στην ερημική τοποθεσία. Ίσως για εκδίκηση για κάτι.

"Υπήρξε κάποια δύναμη που τους έκανε να πάνε εκεί και να τρέξουν στο δάσος σαν φοβισμένο κοπάδι. Ίσως είδαν κάτι κατά την άφιξή τους και πιθανότατα δεν κατάλαβαν όσα είδαν", λέει ένας από τους ερευνητές αυτής της υπόθεσης.

Μια άλλη θεωρία βασίζεται στο γεγονός ότι ο Mattias που δεν βρέθηκε ποτέ, είχε μια ήπια μορφή σχιζοφρένειας και έπαιρνε χάπια. Είναι πιθανό να ξέχασε τα χάπια του και εκδήλωσε την σχιζοφρένεια του στο δρόμο. Θα μπορούσε να είχε επιτεθεί στους φίλους του. Μετά από αυτό, αποφάσισε να περιμένει στην καλύβα και για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα ξύλα, το φυσικό αέριο και τα τρόφιμα. Και ο ίδιος πιθανότατα έφυγε και κανείς δεν μπόρεσε να βρει τα οστά του.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications