Πραγματικές ιστορίες ζωντανών δεινοσαύρων στην Ινδονησία και στην Παπούα Νέα Γουινέα

Όπου υπάρχει μεγάλο δάσος και μεγάλα τμήματα άγριας φύσης, υπάρχουν κατά καιρούς ιστορίες για αυτο που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως δεινόσαυροι! εξακολουθούν να υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Το πιο γνωστό μέρος για τέτοιου είδους ιστορίες είναι οι ζούγκλες της Αφρικής, αλλά αυτά τα πλάσματα έχουν εμφανιστεί επίσης σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στα παρθένα δάση της Ινδονησίας και της Παπούα Νέας Γουινέας, που εδώ και καιρό ακούγονται ιστορίες για δεινοσαύρους που παραμονεύουν στα παρθένα δάση.

Μέσα στα ανεξερεύνητα δάση της Ινδονησίας και στο νησί Nusakambangan, υπάρχουν αναφορές για κάποιο είδος δεινοσαύρων γνωστά στους ντόπιους ως Kawuk.

Λέγεται ότι το Kawuk είναι μια γιγαντιαία σαύρα που περπάτα στα δύο πόδια, περίπου 5 μέτρα ύψος και μοιάζει με μια πολύ μεγάλη σαύρα. Οι ντόπιοι λένε ότι αυτά τα πλάσματα ειναι κυρίως νυκτόβια, επιτίθενται νέους τάφους, και σε πτώματα και γυρίζουν πίσω στη ζούγκλα, και είναι γνωστό ότι είναι πολύ επιθετικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ το 2014, ένα πλάσμα εντοπίστηκε από έναν ψαρά στο νησί. Ήταν με φίλους του όταν είδαν ένα κοπάδι από πλάσματα να πλησιάζουν έναν τάφο ενός νεκρού φίλου τους. Υπήρχαν δώδεκα πλάσματα από αυτά, ετσι μετακίνησαν το πτώμα σε άλλο μέρος έτσι ώστε να μην μπορέσουν να το φάνε. Ο ψαράς λέει ότι τα πλάσματα έμοιαζε με ένα δεινόσαυρο

Ενδεχομένως ζουν και άλλου δεινόσαυροι, στην Ινδονησία ονομάζεται ως ουρακοτάγκος Bati, ένα ιπτάμενο πλάσμα που κατοικεί στις ζούγκλες του νησιού Seram. Λέγεται ότι τα πλάσματα αφήνουν τις φωλιές τους στους ηφαιστειακούς βράχους τη νύχτα για να κατέβουν στη Γη και να πάρουν μωρά,μικρά παιδιά και ζώα.

Οι φοβισμένοι ντόπιοι μιλούν για μεγάλο χρονικό διάστημα για τα φτερωτά θηρία που συχνά περιγράφονται ως φτερωτοί πίθηκοι. Έχουν μαύρα φτερά και λαμπερά μάτια. Μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι φυσικές περιγραφές αυτών των πλασμάτων είναι λιγότερο σαν τα φτερωτά πρωτεύοντα και περισσότερο σαν τους παραδοσιακούς δεινόσαυρους.

Ένας διάσημος αυτόπτης μάρτυρας ηταν ο Άγγλος ιεραπόστολος Tyson Hughes, έγινε το 1987, ο οποίος εκείνη την εποχή ζούσε ανάμεσα στην τοπική φυλή του Νησιού και νόμιζε ότι αυτές οι ιστορίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από μεγάλες ιπτάμενες νυχτερίδες, με τις οποίες είναι γεμάτο το νησί . Αλλά η φυλη του νησιού λέει ότι οι νυχτερίδες είναι διαφορετικές από το Bati και ότι δεν είναι νυχτερίδες.

Η περιοχή είναι τόσο απομακρυσμένη και απομονωμένη από τον πολιτισμό που είναι δύσκολο να γίνει κάποια ερευνά , και οι αποστολές στην περιοχή είναι σπάνιες.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, στην περιοχή που ονομάζεται Νέα δυτική Βρετανία,εδώ και καιρό υπάρχουν ιστορίες για κάποια μυστηριώδη ημι-υδρόβιους δεινοσαύρους που παραμονεύουν στα δάση. Οι ντόπιοι το αποκαλούν Kaiaimunu.

Το 2005, ένας μάρτυρας που ονομάζεται Robert, δήλωσε ότι το θηρίο είχε μακρύ λαιμό και μια μακριά ουρά και κεφάλι σαν χελώνας, και μεταξύ 10 και 15 μέτρων, με καφέ δέρμα και περπατούσε στα δύο πόδια. Παρατήρησε ότι το πλάσμα έτρωγε βλαστούς και όταν τελείωσε εισήλθε στο νερό. Στο μάρτυρα αργότερα έδειξαν ένα βιβλίο δεινοσαύρων και ως το πλησιέστερο σε αυτό που είδε ειναι ηταν η εικόνα ενός Θεριζινόσαυρου "Therizinosaurus", αν και είπε ότι το κεφάλι φαινόταν διαφορετικό.

Επίσης, το 2005, ένα ζευγάρι που ονομάζεται, που έκανε επίσκεψη στην παραλία στο ακατοίκητο νησί Dililo, είδε ένα ερπετό που εκτίμησαν ότι έχει μήκος περίπου 20 μέτρα και μακρύ λαιμό και το κεφάλι του ηταν σαν δεινόσαυρου ωοειδούς σχήματος.Το δέρμα του πλάσματος θύμιζε κροκόδειλου.

Το τέρας παρατηρήθηκε λίγο πριν αποσυρθεί στο νερό και βυθίστηκε στα βάθη της θάλασσας. Το ον Kaiaimunu το έχουν δει επίσης και άλλοις μάρτυρες, μια φορά κολυμπούσε μεταξύ του νησιού Ambungi και του νησιού Alage με το κεφάλι του πάνω από το νερό και σε μια άλλη περίπτωση το είδαν σε βράχια κοντά στο νερό.

Επίσης από τη Βρετανική Νέα Γουινέα υπάρχει μια περίεργη ιστορία του εξερευνητή Charles Monckton, ο οποίος το 1910 είδε κάτι πολύ περίεργο, ενώ ανέβαινε στο απομακρυσμένο Όρος Albert Edward.

Ενώ ανέβαινε την επικίνδυνη διαδρομή, βρήκε τεράστια ίχνη από κάτι που φάνηκε να είναι ένα τεράστιο ερπετό κάποιου είδους, το οποίο το αποκαλούσε Gazeka. Αργότερα το συνάντησε και το πυροβόλησε, το περιγράφει ως ένα είδος τερατώδους θηρίου. Το χρονικό της συνάντησης είχε γραφτεί σε εφημερίδα :

Η απέραντη Gazeka αμέσως στράφηκε προς αυτόν. Καθώς σηκώθηκε στα πίσω πόδια του, κοίταξε τον κυνηγό,ηταν τόσο μεγάλο όσο ένα σπίτι, ύψους 8 μέτρων. Δύο από τις σφαίρες το πέτυχαν και το αίμα φάνηκε να ρέει από τον ώμο του ζώου, αλλά πριν προλάβει να γεμίσει εκ νέου το όπλο, το ζώο έφυγε.

Είναι δυνατόν οι δεινόσαυροι να εξακολουθούν να υπάρχουν στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη μας;

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications