Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν πυρηνικό αεροπλανοφόρο στα ανοιχτά της Φλόριντα στη μέση της κρίσης με τη Βενεζουέλα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν πυρηνικό αεροπλανοφόρο και έξι άλλα πλοία ανοιχτά της Φλόριντα στη μέση της κρίσης με τη Βενεζουέλα

Το USS Abraham Lincoln και η συνοδεία του ξεκίνησαν ναυτικές ασκήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται να πιστοποιήσουν την ικανότητα μάχης του στόλου πριν από την έναρξη μιας αποστολής, της οποίας ο τελικός προορισμός είναι άγνωστος.

Το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αναπτύξει μια ομάδα επίθεση και το αεροπλανοφόρο στον Ατλαντικό Ωκεανό στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα στην μέση της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα , μια χώρα σε κρίση μεταξύ κυβέρνησης του Nicolas Maduro και την αντιπολίτευση Juan Guaidó,που ειναι προσωρινός πρόεδρος.

Ένας στόλος που αποτελείτε από το αεροπλανοφόρο USS Abrahm Lincoln (CVN-72), ένα καταδρομικό και τέσσερα αντιτορπιλικά, καθώς και μια φρεγάτα του ισπανικού ναυτικού συμμετάσχει,οι ασκήσεις COMPTUEX ξεκίνησαν στις 25 Ιανουαρίου, και έχουν σχεδιαστεί για την εκπαίδευση πριν από στρατιωτική επέμβαση.

«Το GSG έχει δυνατότητες cross-platform για να λειτουργήσει οπουδήποτε και όποτε απαιτείται. Εκτός από την ευελιξία και της βιωσιμότητα σε πολέμους και τη διασφάλιση της ελευθερίας των θαλασσών, το CSG είναι ένα ισχυρό σύμβολο της δέσμευσης των ΗΠΑ προς τους Συμμάχους, συνεργάτες και φίλους ", ανέφερε επίσημη δελτίο τύπου από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Το USS Abraham Lincoln και η συνοδεία αναχώρησαν από το λιμάνι του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια, για να ξεκινήσει τις ασκήσεις στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Παρά το γεγονός ότι η ακριβής θέση δεν είναι γνωστή, το Stratfor και το GSG Southfront γνώστες σε στρατιωτικές ασκήσεις λένε ότι βρίσκεται κάπου στον Ατλαντικό στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Εκτός από το αεροπλανοφόρο, που μόλις βγήκε από εκσυγχρονισμό,συμμετέχουν στην άσκηση: το καταδρομικό Ticonderoga-class USS Leyte Gulf, αντιτορπιλικά Arleigh Burke USS Bainbridge, USS Gonzalez, USS Mason και USS Nite. Το σκάφος της Ισπανίας είναι το ESPS Méndez Núñez.

Tο πυρηνικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln, ειναι κατηγορίας αεροπορικής μοίρας του Embarcado (CVW) 7, και είναι εξοπλισμένο με το Lockheed F-35C Lightning II, το πιο προηγμένο μαχητικό βομβαρδιστικό των ΗΠΑ.

Αν και οι τελικοί στόχοι της άσκησης είναι άγνωστοι, γίνονται την στιγμή της απότομης επιδείνωσης της πολιτικής κατάστασης στη Βενεζουέλα, όταν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Juan Guaidó ανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος.

Η τελευταία θέση του USS Abraham Lincoln (CVN72), στις 14 Φεβρουαρίου 2019 (Stratfor)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγαλύτερο μέρος της Λατινικής Αμερικής υποστηρίζουν τον Guaidó.

Έχουν αρχίσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα που βρίσκεται σε τεράστια φτώχεια, και η βία στα επίπεδα ρεκόρ, μαζικές πτώσεις του ΑΕΠ και μια γενική επιδείνωση της κοινωνικής κατάστασης.Ωστόσο, το καθεστώς του Τσάβες απέρριψε αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications