Το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto βρέθηκε σε δημοφιλείς μπύρες και κρασιά
Το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto βρέθηκε σε δημοφιλείς μπύρες και κρασιά

Η απόλαυση μιας παγωμένης μπύρας μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστη τώρα που οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι 14 κορυφαίες μπύρες, συμπεριλαμβανομένων των Coors Light και Heineken, περιέχουν ίχνη glyphosate από το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto Οι επιστήμονες εξέτασαν πέντε μάρκες κρασιού, ένα μηλίτη και 15 κορυφαίες μάρκες μπύρας, όπως τις Coors Light, Miller Lite, Budweiser, Corona, Heineken, Guinness και Stella Artois και βρέθηκε γλυφοσάτη σε όλες εκτός από μια, την Peak Organic IPA.

Η Tsingtao βρέθηκε να είναι η χειρότερη μπύρα από θέμα γλυφοσάτης, με 49,7 μέρη ανά δισεκατομμύριο (ppb), και από τα πέντε κρασιά, το 2018 Sutter Home merlot είχε τα υψηλότερα επίπεδα γλυφοσάτης, με 51,4 ppb.

Η γλυφοσάτη βρίσκεται στο Roundup της Monsanto και είναι πιθανά καρκινογόνος ουσία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Ενώ το ποσό που εντοπίστηκε ήταν κάτω από τα όρια της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, εξακολουθεί να «αφορά τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία», δήλωσε η ομάδα έρευνας του δημοσίου συμφέροντος των Ηνωμένων Πολιτειών (PIRG), η οποία πραγματοποίησε τις δοκιμές.

Η συγγραφέας της μελέτης, Kara Cook-Schultz, δήλωσε ότι παρά τις καλύτερες προσπάθειες των παραγωγών ποτών, η ανησυχητική πραγματικότητα είναι ότι «οι καταναλωτές πιθανώς θα πίνουν γλυφοσάτη σε κάθε χαρούμενη στιγμή και μπάρμπεκιου στη χώρα».

Παρόλο που δεν επιτρέπεται η χρήση ζιζανιοκτόνων για την παρασκευή βιολογικής μπύρας και οίνων, η μελέτη διαπίστωσε ότι τρία από τα τέσσερα βιολογικά αλκοολούχα ποτά που ελέγχθηκαν περιείχαν την αμφιλεγόμενη χημική ουσία.

«Αυτό το χημικό θα μπορούσε να αποδειχθεί πραγματικός κίνδυνος για την υγεία πολλών Αμερικανών και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι παντού – συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα αγαπημένα ποτά τους», είπε η Cook-Schultz.

Μπορεί το επίπεδο να είσαι σε «ασφαλή» όρια στις μπύρες και κρασιά (αν μπορεί η επιστήμη στ’ αλήθεια να πει με σιγουριά ποια είναι αυτά) αλλά ποτέ οι μελέτες δεν μας λένε τι γίνεται όταν πολλά «ασφαλή» όρια ενός προϊόντος προστεθούν σε μερικά ακόμα «ασφαλή» άλλων προϊόντων και στη συγκεκριμένη περίπτωση, φρούτα, λαχανικά, ψωμί, δημητριακά κ.λ.π.

igata.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications