Μετενσάρκωση ιστορική ανάδρομη μέχρι σήμερα
Μετενσάρκωση ιστορική ανάδρομη μέχρι σήμερα

Μετενσάρκωση o ορισμός που σημαίνει ότι το πνεύμα δεν πεθαίνει μαζί το σώμα του νεκρού άλλα ζωντανεύει και ζει και πάλι στον υλικό κόσμο, αλλά σε ένα νέο σώμα. Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν στην μετενσάρκωση:

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι μπορούσαν να μετενσαρκωθούν. Κάθε άνθρωπος όταν πέθανε περνούσε ένα τεστ ένα είδος καθαρτήριο, ήταν ένα μέρος όπου η καρδιά του νεκρού ζυγιζόταν και μια σειρά από ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει. Αυτοί που περνούσαν πηγαίναν Στην Γη του Άμμων, ... Αλλά εκείνοι που δεν περνούσαν και ηταν χωρίς πνευματική ανάπτυξη, ηταν φυλακισμένοι να επιστρέψουν στη Γη, και έπρεπε να επιστρέψουν ξανά στις γήινες εμπειρίες.

Στην Αμερική, μεταξύ των Αζτέκων, υπήρχε η πεποίθηση ότι η ψυχή επέστρεφε ξανά σε αυτόν τον κόσμο, οι άνδρες που πέθαναν, αλλά ήταν πολύ προσκολλημένοι στη γη, ήταν κρατούμενοι στην γοητείας της γης.Το ίδιο μας λένε οι Κινέζοι, και οι αρχαίοι Έλληνες με διαφορετικές εκδοχές..

Οι Ινδουιστές, μέσα στις διαφορετικές θρησκείες τους, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι στον κόσμο όλοι οι άνθρωποι μετενσάρκονται, όλοι επιστρέφουν στη ζωή, είχαν προσπαθήσει να το αποδείξουν, όχι μόνο μέσω της πίστης ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να ζήσει και πάλι. Λένε ότι όλα τα πράγματα είναι κυκλικά. Χιλιάδες χρόνια πριν, είχαν ήδη ανακαλύψει τους νόμους του Lavoisier: "Στη φύση τίποτα δεν χάνεται, όλα μετασχηματίζονται". Μας λένε επίσης για τον επιστημονικό νόμο δράσης και αντίδρασης, τον Νόμο του Κάρμα: τον Νόμο της Αιτίας.

Ακόμη και οι Ρωμαίοι, οι Εβραίοι και οι πρώτοι Χριστιανοί πίστευαν στη μετενσάρκωση. Ο Ιησούς μιλά σαφώς για τη μετενσάρκωση σε αρκετές περιπτώσεις. Ας πάρουμε ως παράδειγμα αυτά τα λόγια του Ιησού από το Ευαγγέλιο του:
Ο Ιησούς λέει στον Νικόδημο: "Κανείς δεν μπορεί να δει τη βασιλεία του Θεού αν δεν αναγεννηθεί"
(Άγιος Ιωάννης, κεφάλαιο ΙΙΙ, σ. 1 έως 12)

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Οι Εβραίοι πίστευαν στη μετενσάρκωση με το όνομα της ανάστασης. Οι ιδέες των Εβραίων σε αυτό το σημείο δεν ήταν σαφώς καθορισμένες, επειδή είχαν μόνο αόριστες αντιλήψεις για την ψυχή και τους δεσμούς της με το σώμα. Πίστευαν ότι ένας άνθρωπος που έζησε θα μπορούσε να ξανα γεννηθεί, χωρίς να εξηγούν πώς ακριβώς.Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης το 1533, όπου η λέξη ανάσταση καθιερώθηκε και που σηματοδοτεί την επιστροφή στην η ζωή του σώματος. Μετενσάρκωση είναι η επιστροφή του Πνεύματος στην σωματική ζωή αλλά σε ένα άλλο σώμα, που δεν έχει τίποτα κοινό με το παλιό.

Βρίσκουμε επίσης μερικά αποσπάσματα στην Παλαιά Διαθήκη για τη μετενσάρκωση ένα παράδειγμα μπορεί να είναι το ακόλουθο . "Όταν ο άνθρωπος είναι νεκρός, ζει πάντα τελειώνοντας τις ημέρες της γήινης ύπαρξής του, θα περιμένουν, γιατί σε αυτήν θα επιστρέψουν ξανά".

Επιστημονικά επιχειρήματα: επιστημονικές επαληθεύσεις παρατηρήσεις και έρευνες διεξάγονται από επιστήμονες όπως ο: Albert de Rochas
Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Παρισιού, που με την υπνωτική ανάδρομη συνέταξε πολλές από τις περιπτώσεις που μελετήθηκαν στο βιβλίο του "Μετενσάρκωση"
Ίαν Στίβενσον
Ο ψυχίατρος μελέτησε περισσότερα από 2.600 περιστατικά μετενσάρκωσης, επισημαίνοντας τα πιο αξιοσημείωτα στο βιβλίο του "20 υποθέσεις που υποδηλώνουν μετενσάρκωση"
Hernani Guimaraes Andrade
Ο Βραζιλιάνος ο οποίος καταφέρνει να συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία σχετικά με περιπτώσεις προηγούμενων ζωών, στο ψυχο-βιοφυσικό ερευνητικό ίδρυμα του.

Morey Bernstein
Δημοσίευσε το βιβλίο The Search for Bridey Murphy το 1956, όπου περιγράφει τις υπνωτικές συνεδρίες που έγιναν στον Ruth Simons, ο οποίος θυμήθηκε με τις πιο μικρές λεπτομέρειες την προηγούμενη ζωή του στην Ιρλανδία.Dr. Morris Netherton. Στο έργο του Η Past Life Therapy επιδεικνύει την πειραματική κλινική διαδικασία που δείχνει τη μετενσάρκωση.

ΥΓ: Η πνευματική πρόοδος και η ηθική πρόοδος σπάνια πηγαίνουν χέρι-χέρι.
©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications