Μεγάλη τουρκική άσκηση σε Αιγαίο και Μεσόγειο με φρεγάτες και καταδρομικά
Μεγάλη τουρκική άσκηση σε Αιγαίο και Μεσόγειο με φρεγάτες και καταδρομικά

Η Άγκυρα εν μέσω της κόντρα της με την Αθήνα και την Λευκωσία ετοιμάζεται να κάνει επίδειξη ισχύος με τη μεγαλύτερη άσκηση που έχει κάνει ποτέ το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και παραμονές των κρίσιμων δημοτικών εκλογών στη γειτονική χώρα, φρεγάτες και καταδρομικά θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα στο διάστημα μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 8 Μαρτίου.

Στην άσκηση με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα» θα μετάσχουν και μονάδες του στρατού ξηράς και πολεμικά αεροσκάφη, όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Η «Μπλε Πατρίδα» αναμένεται να είναι «η μεγαλύτερη πρόβα πολέμου» ενάντια στις προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου για ναυτική υπεροχή και κατοχή στις εν λόγω θάλασσες. σχολίασε η «Yeni Safak».

Αναφερόμενος στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων από τη Λευκωσία ο εκπρόσωπος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Σεμπνέμ Ακτόπ διεμήνυσε χθες ότι «δεν έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης οποιοδήποτε project αποκλείει την Τουρκία και την ΤΔΒΔ», όπως αποκαλεί η Άγκυρα το ψευδοκράτος.

Η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει και δεύτερο γεωτρύπανο, το “DEEPSEA METRO 1” εντός του μήνα σε περιοχές γύρω από την Κύπρο, ενώ ο «Πορθητής» συνεχίζει τις εργασίες του ανοικτά της Αττάλειας.

«Θα δούμε τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων του πρώτου πλοίου στα τέλη του μήνα ή στις αρχές του επόμενου», είπε ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ την περασμένη Παρασκευή. «Το δεύτερο γεωτρύπανο θα εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα γύρω στις 20 Φεβρουαρίου».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications