Απαγόρευσαν ακόμη και στους κυνηγούς να πυροβολούν στον Εβρο!
Απαγόρευσαν ακόμη και στους κυνηγούς να πυροβολούν στον Εβρο!

Η κυβέρνηση "τρέμει" μεθοριακό επεισόδιο με την Τουρκία καθώς απαγόρευσε μέχρι και στους κυνηγούς να πυροβολούν στον Εβρο. Φανταστείτε δηλαδή τι εντολή έχουν δώσει στους στρατιωτικούς μας.​

Η απάντηση δύο Υπουργείων ήταν εξόχως αποκαλυπτική για το εύρος του τρόμου που επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια μην τυχόν και οι Τούρκοι εκλάβουν το κυνήγι στην περιοχή του Εβρου ως... επιθετική ενέργεια! Mήπως τότε οι Ελληνες να επιστρέψουν στο κυνήγι με τόξο (σσ είναι αθόρυβο);

Συγκεκριμένα, το επιχείρημα του κινδύνου μεθοριακών επεισοδίων που μπορεί να συμβούν σε περίπτωση πυροβολισμών από κυνηγούς στα ελληνoτουρκικά σύνορα αφού ενδέχεται να ερμηνευθούν ως επιθετική ενέργεια, αλλά και την πιθανότητα τέλεσης παράνομων ενεργειών επικαλέστηκαν δυο υπουργεία στην απάντηση τους σε πρόβλημα που αφορά τους κυνηγούς του Έβρου.

Συγκεκριμένα, απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την άρση των περιορισμών θήρας στην χερσαία μεθοριακή ελληνο-τουρκική γραμμή.

Συγκεκριμένα με την ερώτηση τέθηκε το ζήτημα της άρσης του περιορισμού θήρας σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός έχει αρθεί πλέον για όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας με τις ειδικές ρυθμίσεις της υπ’ άριθμ. 143542/31.07.2018 Υπουργικής Απόφασης, αλλά ΟΧΙ για τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στην απάντησή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στοιχειοθετεί την ισχύουσα απαγόρευση θήρας με το επιχείρημα του κινδύνου μεθοριακών επεισοδίων, που μπορεί να συμβούν σε περίπτωση πυροβολισμών που ερμηνευθούν ως επιθετική ενέργεια.

Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι η πρακτική θήρας στην συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσχημα για κάλυψη παράνομων ενεργειών.

Ωστόσο οι παραπάνω κίνδυνοι θα μπορούσαν να ισχύουν για όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας μας, καθώς επίσης διαπιστώνεται μια σημαντική έλλειψη εμπιστοσύνης στους Έλληνες κυνηγούς, στην υπευθυνότητα και την χρησιμότητα τους ρόλου και της ιδιότητά τους. Οπως αναφέρει το evros-news.gr, oι Έλληνες κυνηγοί παραπονούνται και γνωστοποιούν ότι από την πλευρά της γειτονικής Τουρκίας οι κυνηγοί κατεβαίνουν μέχρι και το ποτάμι, ακόμα και σε νησίδες εντός αυτού !

Συνεπώς το κυνήγι πλησίον του ποταμού ασκείται μονόπλευρα κι αυθαίρετα από την πλευρά της Τουρκίας, ενώ εμείς κρατάμε τα προσχήματα στο όνομα της καλής γειτονίας!

Πάντως μετά τα Ίμια και την απαγόρευση ψαρέματος, τώρα ήρθε και ο Εβρος με την απαγόρευση κυνηγιού...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications