Στην Αυστραλία κάνει τόση ζεστή που τα ζώα πεθαίνουν και άλλα αναζητούν καταφύγιο σε σπίτια!
Στην Αυστραλία κάνει τόση ζεστή που τα ζώα πεθαίνουν και άλλα αναζητούν καταφύγιο σε σπίτια!

Ενώ στις ΗΠΑ επικρατεί ένα κύμα ακραίου κρύου που έχει παγώσει τη λίμνη Μίτσιγκαν στο σύνολό της, σε πολλά μέρη στο νότιο ημισφαίριο ένα κύμα έντονης θερμότητας προκαλεί αμέτρητους θανάτους σε ζώα και άλλα προβλήματα.

Περίπου σαράντα άγρια ​​άλογα έχουν βρεθεί νεκρά σε ένα ποτάμι στην πόλη Σάντα Τερέζα της Κεντρικής Αυστραλίας πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με αναφορές, τα ζώα πήγαν στο ποτάμι για να πιουν νερό, αλλά αυτό ήταν ξηρό από την έντονη ζεστή σύμφωνα με την Guardian .

Το θλιβερή σκηνικό ανακαλύφθηκε από τον Ranger Ralph Turner καθώς κατευθύνθηκε προς την περιοχή για να εκτιμήσει πώς το κύμα καύσωνα είχε επηρεάσει τα επίπεδα του νερού. Ο Turner είπε:Είναι τρομερό ! αυτά τα όμορφα ζώα μπορούν πεθάναν με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση της κοινότητας της Alice Springs, τα ζώα πέθαναν από την αφυδάτωση λόγω της ζέστης.

Σε μεγάλο μέρος της Αυστραλίας, ειδικά στην περιοχή της Κεντρικής Αυστραλίας, καταγράφεται ένα ρεκόρ θερμοκρασίας άνω των 42 ℃ επι δύο διαδοχικές εβδομάδες.

Τα φίδια εισβάλουν στα σπίτια
Οι εκθέσεις αποκάλυψαν ότι ένας κυνηγός φιδιών στο Κουίνσλαντ, έπρεπε να αφαιρέσει πολλά φίδια από τα σπίτια πολλών ανθρώπων, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα τα φίδια πάνε στα σπίτια για δροσιά.

Μια δημοσίευση στο Facebook αποκάλυψε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Huntley έβγαλε ένα πύθωνα 2 μέτρων που είχε μπει από μια ανοιχτή πόρτα και είχε πάει στο ντους όχι μόνο για να ξεφύγει από την ζεστή αλλά και για να βρει νερό. Πριν από μέρες, έβγαλε ένα άλλο φίδι που είχε τυλιχθεί στην τουαλέτα ενός άλλου σπιτιού.

Έντονο κρύο και έντονη θερμότητα την ίδια στιγμή στον πλανήτη!!

Όταν το πολικό ψύχος χτύπησε την Αμερική, το αντίθετο συμβαίνει στην Αυστραλία. Μια δημοσίευση του "The Washington Post" ανέφερε την περασμένη εβδομάδα: Το κύμα καύσωνα έχει καταστρέψει τοπία, προκάλεσε ζημιές και δασικές πυρκαγιές.

Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν στους 47 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας. Αυτή είναι η υψηλότερη θερμοκρασία στην Αυστραλία.

Στη νοτιοανατολική χώρα, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν 36°C, οι θερμότερες θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της νύχτας για τον Ιανουάριο από οπουδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Οκτώ από τις 10 πιο καυτές περιόδους που έχουν καταγραφεί στην Αυστραλία έχουν συμβεί τα τελευταία 13 χρόνια.Πολλοί άνθρωποι και ζώα ειναι στο ακραίο κρύο στο βορρά και στο νότο σε διάφορα μέρη σε ένα κύμα ζεστής.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications