7χρονος θύμα bullying αφήνει σημείωμα αυτοκτονίας στη δασκάλα του
7χρονος θύμα bullying αφήνει σημείωμα αυτοκτονίας στη δασκάλα του

Μια ιστορία που αρχικά μόνο θλιβερές εικόνες προκαλεί είναι αυτή ενός 7χρονου αγοριού από την Αυστραλία, το οποίο έπεσε θύμα bullying στο σχολείο.

Ο Jack που δεχόταν επίμονα και επανειλημμένα bullying από τους συμμαθητές του στο σχολείο, έγραψε ένα γράμμα αυτοκτονίας το οποίο άφησε στη δασκάλα του. Λίγες εβδομάδες πριν από αυτό το μικρό αγόρι είχε ξυλοκοπηθεί από τους συμμαθητές του σε ένα μαρτύριο που κράτησε 10 ολόκληρα λεπτά!

Το χρονικό της ιστορίας
«Σε μικρή ηλικία ο Jack διαγνώστηκε με αγχώδη διαταραχή, σύνδρομο το οποίο του προκαλεί συχνά έντονα ξεσπάσματα», αναφέρει η Kristy Sturgess, μαμά του παιδιού σε συνέντευξή της.

Οι συμμαθητές του τον αποκαλούσαν «τρελό» και τον πείραζαν μόνο λεκτικά την πρώτη χρονιά στο σχολείο. Το δεύτερο χρόνο, όμως, τα πράγματα προχώρησαν και ο εκφοβισμός τους δεν έμεινε μόνο στα λόγια. Έγινε πράξη.

«Ο Jack επέστρεφε στο σπίτι πολλές φορές με δάκρυα στα μάτια. Πριν λίγες μέρες τον χτύπησαν στο προαύλιο του σχολείου.
Τον κλωτσούσαν για 10 λεπτά και τον κάρφωναν στην πλάτη με ένα πιρούνι. Είχε μελανιές στα πόδια του και κρατούσε τον ώμο του, ο οποίος ήταν γεμάτος σημάδια από τα δόντια πιρουνιών. Δεν άντεξα, έβαλα τα κλάματα μπροστά του», λέει η μαμά του.

Το μήνυμα στο μαξιλάρι και το γράμμα στη δασκάλα
Η αυτοπεποίθηση του αγοριού ήταν μηδαμινή και η ψυχολογία του καταρρακωμένη. Μάλιστα, μετά το συμβάν ο μικρός Jack έγραψε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στο μαξιλάρι του:«Δεν θέλω να είμαι ζωντανός».

Λίγες εβδομάδες αργότερα οι σκέψεις φαίνεται πως δεν είχαν αφήσει το μυαλό του και ένα μεσημέρι έγραψε ένα σημείωμα αυτοκτονίας για τη δασκάλα του. Το σημείωμα που άφησε στην έδρα της δασκάλας, έγραφε:«Θεέ μου, σε παρακαλώ πάρε με»

Η αντιμετώπιση της μαμάς

Τον καιρό μετά το συμβάν, η μητέρα δούλεψε μαζί με το παιδί της για να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή του. Ζήτησε τη βοήθεια ειδικών ψυχολόγων και παιδαγωγών, παρακολούθησε με τον Jack προγράμματα και δραστηριότητες που θα τον βοηθούσαν να νιώσει καλύτερα. Και όντως αυτό συνέβη με τα μαθήματα ζωγραφικής.

Η Kristy Sturgess διευθύνει εταιρεία παραγωγής ρούχων και αποφάσισε μαζί με τον γιο της να μετατρέψουν σε μπλουζάκια μερικά από τα καλύτερα έργα τέχνης του. Τώρα τα πωλούν στο διαδίκτυο για να συγκεντρώσουν χρήματα για τον οργανισμό “KidsHelpline” που συμβουλεύει γονείς και βοηθά παιδιά τα οποία έχουν πέσει θύματα bullying.

«Είναι ένας τρόπος για να βοηθήσω τον γιο μου και άλλα παιδιά που μπορεί να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα», αναφέρει η μητέρα.

Σήμερα ο μικρός Jack είναι 8 ετών και στην ιστοσελίδα που φέρει το όνομά του και πουλά τα μπλουζάκια που σχεδιάζει (jackwilkinsonkids.com.au), γράφει: «Με βοηθά πολύ να μιλάω σε κάποιον. Και όταν βλέπω ότι γίνονται πράγματα για να δοθεί λύση σε αυτό το μαρτύριο, νιώθω ασφάλεια».

«Σήμερα νιώθω πολύ καλά. Άλλοι άνθρωποι, όμως, που βιώνουν ό,τι και εγώ ίσως δεν έχουν κάποιον να μιλήσουν. Θα ήταν καλό να απευθύνονταν στο KidsHelpline, όπως έκανα εγώ.
Είναι ωραίο να έχεις έναν φίλο που δεν είναι τόσο λυπημένος ή φοβισμένος όσο εσύ…».

Να θυμίσουμε, στο σημείο αυτό, ότι αντίστοιχος φορέας που βοηθά παιδιά-θύματα bullying είναι το Live without bullying.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications