Βούτσης: Αλυτρωτικό το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική»
Βούτσης: Αλυτρωτικό το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική»

Αλυτρωτικό» χαρακτήρισε το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική» ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΔΗΣΥ ότι κρύβονται πίσω από την αχλύ του συνθήματος αυτού, χαρακτηρίζοντας όσους θεωρούν καλή τη Συμφωνία των Πρεσπών σε προδότες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να απορρίψουμε μια πρόταση συμβιβαστική, αλλά θετική για τα εθνικά συμφέροντα και να οδηγηθούμε σε μια πατρίδα μίζερη, ξενοφοβική με εκβλαστάνοντες αλυτρωτισμούς».

Στην παρέμβασή του, υποστήριξε ακόμη, ότι ο πατριωτισμός δεν είναι το μίσος για τους άλλους λαούς και πως η παράταση μιας εκκρεμότητας θα έφερνε μια defacto λύση σε βάρος της Ελλάδας.

Ο Νίκος Βούτσης επιτέθηκε σε ΝΔ και ΔΗΣΥ γιατί –όπως είπε- δεν έκαναν μια προσπάθεια για να ξεχωρίσει η άποψη για σύνθετη ονομασία erga omnes με επιπλέον δεσμεύσεις, από την άποψη που διατείνονταν να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ ο όρος Μακεδονία.

Αναφέρθηκε άλλη μια φορά στα επεισόδια του συλλαλητηρίου της Κυριακής και της απόπειρας εισβολής στη Βουλή, λέγοντας ότι δεν υπάρχει από όλες τις πλευρές σαφής καταδίκη του σχεδίου για επίθεση στην Βουλή, που έγινε με πρωτοφανείς μεθόδους από εκατοντάδες φιλοφασίστες.

«Οι προβοκάτορες που έδρασαν ήταν βολικοί για την κυβέρνηση, που ήθελε να τρομοκρατήσει τον κόσμο», σχολίασε από το έδρανό του ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, λέγοντας ότι μέσα σε 30 λεπτά η αστυνομία θα μπορούσε να τους είχε διαλύσει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications