Τα 3 μυστικά της Φάτιμα  η «Θαύμα της Φατίμα»

Η Φάτιμα μιά μικρή πολη της Πορτογαλίας, έγινε διάσημη από τα θρησκευτικά οράματα που είχαν 3 μικρά παιδιά το 1917.

Τα 3 παιδιά, η Lucia Santos και τα δύο ξαδέρφια της, Jacinta and Francisco Marto, είδαν σύμφωνα με τα λεγόμενα τους την Παναγία μέσα σ' ένα λαμπρό σύννεφο και τους ανήγγειλε πως θα εμφανιζόταν στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μήνα, έως τον Οκτώβριο. Τους προέτρεψε σε μετάνοιες και πράξεις αυτοτιμωρίας για τη σωτηρία των αμαρτωλών,που τους φανέρωσε 3 μεγάλα μυστικά.

Η Lucia δημοσιοποίησε τα 2 από αυτά το 1941, ενώ το 3ο παρέμεινε κρυφό. Μετά από απαίτηση του αρχιεπισκόπου της Leiria η lucia έγραφε σε επιστολή το μυστικό και το παρέδωσε στον Πάπα Πίο τον 12ο 1960.

Σπάζοντας τη σιωπή δεκαετιών, το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο του "τρίτου μυστικού της Φάτιμα" που θεωρήθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον 2ο, η προφητεία της δολοφονίας του, καθώς στο προσκύνημα της Φατίμα, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ δέχεται τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του. Οι δυνάμεις ασφαλείας συλλαμβάνουν έναν ισπανό ιερέα, λίγο πριν επιτεθεί με την ξιφολόγχη του εναντίον του Ποντίφικα.

Φαίνεται όμως πως αυτή δεν είναι όλη η αλήθεια, καθώς το όραμα των τριών παιδιών στα οποία η Παναγία είχε προφητεύσει το μέλλον του κόσμου είναι μάλλον ένα μήνυμα της Παναγίας για τη σωτηρία της ανθρωπότητας από τρομερές καταστροφές.

Το «Θαύμα της Φάτιμα» δεν έμεινε χωρίς αντίλογο. Την εποχή που συνέβησαν; τα γεγονότα οι μασόνοι είχαν μεγάλη επιρροή στην Πορτογαλία και επιχειρούσαν να περιορίσουν την εξουσία της Καθολικής Εκκλησίας, ιδίως μετά την αντιμοναρχική Επανάσταση του 1910. Πολλοί αντικληρικαλιστές θεωρούν το «Θαύμα της Φατίμα» ως μία προσπάθεια της Καθολικής Εκκλησίας να ανακτήσει την απολεσθείσα πολιτική της δύναμη.

Ίσως δεν είναι άσχετη και η προσπάθεια του Βατικανού να μεταστρέψει στον καθολικισμό τη Ρωσσία.

Στο περιοδικό «Ο Σταυροφόρος της Φατιμά» (τεύχος Νο.17,Απρίλης-Μάης 1985)διαβάζουμε:

«Έτσι η μεταστροφή λίγων Ρώσων στον Καθολικισμό[παπισμό] είναι τώρα μέρος των προετοιμασιών του Θεού για τον προσηλυτισμό της Ρωσίας, όταν ο Πάπας κι οι επίσκοποι τελικά υπακούν τη διαταγή της Κυράς μας της Φάτιμα να καθαγιάσουν [αφιερώσουν] τη Ρωσία με τον τρόπο που υπέδειξε ο Θεός. O λόγος για τον οποίο ο Ιησούς έδωσε αυτή τη συγκεκριμένη εντολή στον Πάπα και στους επισκόπους είναι διότι θέλει όλη η εκκλησία του ν’ αναγνωρίσει τον καθαγιασμό της Ρωσίας [δηλαδή τη μεταστροφή της στον παπισμό] ως έναν θρίαμβο της άσπιλης καρδίας της Μαρίας.

Η Αδελφή Λουκία καταγράφει σ’ ένα γράμμα με ημερομηνία 18 Μαΐου 1936: «Κατ’ ιδίαν μίλησα στον Κύριο μας για το θέμα κι όχι πολύ καιρό πριν, Τον ρώτησα γιατί δεν θα μετέστρεφε [στον παπισμό] τη Ρωσία χωρίς τον Άγιο Πατέρα [τον Πάπα] να κάνει την καθαγίαση. Απάντησε: Γιατί θέλω όλη η Εκκλησία Μου ν’ αναγνωρίσει αυτήν την καθαγίαση ως θρίαμβο της άσπιλης καρδίας της Μαρίας ώστε να μπορέσει να επεκτείνει τη λατρεία του αργότερα και να βάλει την αφοσίωση στην άσπιλη καρδία [της Παναγίας] δίπλα στην αφοσίωση της ιερής καρδίας Μου.»

Η Λουσία Ντος Σάντος έγινε μοναχή και πέθανε το 2005, σε ηλικία 97 ετών. Κατά τη διάρκεια της ζωής της είδε και άλλες φορές την Παναγία. Μετά τον θάνατό της, ο καρδινάλιος Ράτζινγκερ (νυν Πάπας Βενέδικτος ο 16ος) διέταξε να σφραγιστεί ο τάφος της, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αγιοποίησής της. Τα 2 ξαδέλφια της πέθαναν σε πολύ μικρή ηλικία εξ' αιτίας της Ισπανικής γρίπης, ο Φρανσίσκο το 1919 σε ηλικία 11 ετών και η Ζασίντα το 1920 σε ηλικία 10 ετών.

Τα δύο αδέλφια ανακηρύχθηκαν Όσιοι από τον Πάπα Παύλο Ιωάννη Β' το 1989. Σήμερα, συρρέουν κάθε χρόνο εκατομμύρια πιστοί στη Φάτιμα για να προσκυνήσουν στο μέρος όπου εμφανίστηκε η Παναγία, αποφέροντας πολύτιμο συνάλλαγμα στην περιοχή. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί και μία πηγή, στα νερά της οποίας λέγεται πως όποιος μπει θεραπεύεται από κάθε ασθένεια.

Οι εμφανίσεις αυτές αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιφύλαξη από την Ορθόδοξη εκκλησία.
Οι Άγιοι Πατέρες, ξέροντας ότι ο σατανάς μπορεί να μεταμορφωθεί σ’ άγγελο φωτός,και μας συμβουλεύουν να είμαστε προσεκτικοί και δύσπιστοι με όλες τις εμφανίσεις στον ορατό κόσμο.

«Αν είσαι ήσυχος με καλό τρόπο, επιθυμώντας να είσαι με το Θεό» λέει ο Άγιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης, «ποτέ μη δέχεσαι εμφανίσεις φυσικές ή πνευματικές, είτε έξω είτε μέσα στον εαυτό σου, ακόμα κι αν μπορεί να είναι μια εικόνα του Χριστού, ή ένας άγγελος, ή κάποιος Άγιος, ή αν ίσως εμφανιστεί φως, ή αποτυπωθεί στο νου. Πρόσεχε ,ώστε να μην καταλήξεις να πιστέψεις κάτι, ακόμα κι αν είναι κάτι καλό, και μην αιχμαλωτιστείς απ' αυτό πριν συμβουλευτείς εκείνους που είναι έμπειροι κι είναι ικανοί ν' αναλύσουν το θέμα, ώστε να μην υποστείς βλάβη. Ο Θεός δεν δυσαρεστείται με το πρόσωπο που είναι προσεκτικό με τον εαυτό του, ακόμα κι αν αυτό, από φόβο μήπως πλανηθεί, δεν αποδέχεται ακόμα κι εκείνο που είναι από Αυτόν, χωρίς συμβουλή και δοκιμή».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications