Πιθανή δολοφονία του Πούτιν απέτρεψαν Σέρβοι αστυνομικοί – Συνελήφθη ισλαμιστής με όπλα και εκρηκτικά
Πιθανή δολοφονία του Πούτιν απέτρεψαν Σέρβοι αστυνομικοί – Συνελήφθη ισλαμιστής με όπλα και εκρηκτικά

Σχέδιο πιθανής δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν από «μοναχικό Λύκο» του Ισλάμ, φαίνεται ότι απέτρεψαν Σέρβοι αστυνομικοί.

Μετά το γεγονός, σύμφωνα με την σερβική εφημερίδα «Blic», ο Πούτιν θα έχει τρεις κύκλους ασφαλείας και χερσαία κάλυψη από εκατοντάδες ελεύθερους σκοπευτές και άνδρες των σερβικών ειδικών δυνάμεων, ενώ αυτός θα ευρίσκεται στην θωρακισμένη λιμουζίνα του.

Άκρως αποτελεσματική είναι η έτσι και αλλιώς στενότατη συνεργασία Ρώσων και Σέρβων πρακτόρων καθώς και των αντίστοιχων υπηρεσιών πληροφοριών, με την αποτροπή σχεδίου δολοφονίας του Ρώσου ηγέτη, κατά την επίσκεψη του αύριο στο Βελιγράδι.

Η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB και ο οργανισμός για την ασφάλεια Πληροφοριών της Σερβίας (BIA) συντόνισαν τις προσπάθειες τους για την αυριανή επίσκεψη.

Το αποτέλεσμα ήταν, λίγο έξω από το Νόβι Παζάρ, Σέρβοι αστυνομικοί να συλλάβουν έναν επικίνδυνο Ουαχαμπιστή ισλαμιστή τρομοκράτη με το όνομα Armin Alibašić (21 ετών), ως τον κύριο ύποπτο για την εκτέλεση σχεδίου «τρομοκρατικής επίθεσης» κατά τη διάρκεια της αυριανής επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βελιγράδι, αναφέρει σερβικό πρακτορείο ειδήσεων.Στο διαμέρισμα του Alibašić βρέθηκαν αυτόματα όπλα και χημικά για την κατασκευή βόμβων, καθώς και μια σημαία του ISIS!

Σύμφωνα με πληροφορίες των σερβικών υπηρεσιών ασφαλείας, υπάρχει η υποψία ότι ο συλληφθείς Ουαχαμπιστής προετοίμαζε μια μεγάλη επίθεση την Πέμπτη το πρωί, ακριβώς τη στιγμή που θα έφθανε στο Βελιγράδι ο Ρώσος ηγέτης.

Τον σκληρό ισλαμιστή εντόπισε περιπολικό της σερβικής αστυνομίας στο χωριό Ποτόκ κοντά στο Νόβι Παζάρ, λόγω ενός ύποπτου σακιδίου που κουβαλούσε.

Με τον έλεγχο βρέθηκε ένα αυτόματο τουφέκι με διόπτρα σε κομμάτια. Αμέσως οι σερβικές υπηρεσίες (BIA) έκαναν έρευνα στο διαμέρισμά του, όπου βρήκαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από αυτόματα όπλα και εξοπλισμό που απαιτείται για τη δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών με την χρήση χημικών ουσιών.

Επίσης βρέθηκαν και συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενεργοποιήσουν βόμβες από απόσταση.Υπήρχαν επίσης ειδικά τηλέφωνα, καλώδια και μια συσκευή για έναν απομακρυσμένο πυροκροτητή. Επίσης ανακαλύφθηκε επιπλέον εξοπλισμός για την κατασκευή βόμβων στο σπίτι.

Ο εν λόγω τρομοκράτης που ζούσε σε ένα διαμέρισμα σε μια κωμόπολη κατείχε μια σημαία του ISIS, καθώς και διαφημιστικό υλικό, φυλλάδια για την δημιουργία τρομοκρατικής οργάνωσης, ανέφερε πηγή από τους κύκλους της σερβικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ο Alibašić οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι σερβικές υπηρεσίες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν λάβει «ειδοποίηση» από την Ρωσία για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια κατά του Πούτιν και με μεγάλη προσοχή ασχολήθηκαν με αυτή την υπόθεση του «μοναχικού λύκου».

Είναι γνωστό ότι ο Πούτιν είναι στόχος των τρομοκρατών ενώ στο παιχνίδι πιθανόν να εμπλέκονται και ξένες μυστικές υπηρεσίες από χώρες του Κόλπου.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η βόμβα που ετοίμαζε ο Alibašić επρόκειτο να ενεργοποιηθεί κάπου στο Βελιγράδι την στιγμή της άφιξης του Πούτιν, τονίζουν σερβικά ΜΜΕ.

Τα ίδια αναφέρουν ότι οι σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών σε συνεργασία με τις ρωσικές υπηρεσίες, φέρονται να έχουν τα πάντα υπό έλεγχο και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βελιγράδι θα είναι απόλυτα ασφαλής.

Ο Σέρβος επιστήμονας Dževad Galijasevic, ειδικός στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ότι ο Alibašić σίγουρα δεν εργάζονταν μόνος του.

«Ουαχάμπι όπως ο Alibašića είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι, οπλισμένοι και έτοιμοι να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε στρατηγικές υποδομές ενός κράτους και πόλεων κατά αμάχων.

Συχνά περνούν απαρατήρητοι έχουν άριστη κατάρτιση και είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονο εξοπλισμό και μπορούν να σχεδιάσουν επιθέσεις εναντίον υψηλών προσώπων. Ως εκ τούτου, είμαι πεπεισμένος ότι η σύλληψη του τρομοκράτη Ουαχάμπι δεν είναι αρκετή από μόνη της διότι ο τύπος είχε βοηθούς.

Υπάρχει μεγάλη τρομοκρατική απειλή στο Νόβι Παζάρ, που αποτελεί προπύργιο των ισλαμιστών και εκεί υπάρχουν μεγάλες «φωλιές φιδιών», καταλήγει ο ίδιος.

Ο καθηγητής της «σερβικής Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ζόραν Ντράσιτσιτς, σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν «υπήρχε μεγάλη παροχή πληροφοριών» σχετικά με πιθανές ομάδες τρομοκρατών που θα μπορούσαν να απειλήσουν τους δύο προέδρους. Ωστόσο, πιστεύει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Περιττό να τονίσουμε ότι το Βελιγράδι μετά το περιστατικό έχει μεταβληθεί σε ένα πανίσχυρο φρούριο, αλλά ο φόβος εγκυμονεί πάντα για οποιαδήποτε πιθανή απόπειρα κατά του Ρώσου προέδρου, που τόσο μισεί η Δύση, και ειδικά η νέα τάξη πραγμάτων, για τις θέσεις του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications