Η υπόγεια αυτοκρατορία της Παραγουάης, οι Βίκινγκς είχαν πάει στην Αμερική πριν από τους Ισπανούς!
Η υπόγεια αυτοκρατορία της Παραγουάης, οι Βίκινγκς είχαν πάει στην Αμερική πριν από τους Ισπανούς!

Τις τελευταίες μέρες βασίλεψε στην περιοχή αυτή ένας ισχυρός και σοφός βασιλιάς που ονομαζόταν IPIR. Ήταν λευκός άνθρωπος και είχε μια μακριά ξανθή γενειάδα. Με άνδρες της φυλής του πολεμιστές, έζησε σε έναν μεγάλο οικισμό πάνω από ένα μικρό βουνό. Είχε φοβερά όπλα και μεγάλα πλούτη σε χρυσό και ασήμι. Μια μέρα όμως τους επιτέθηκαν άγριες φυλές και εξαφανίστηκαν για πάντα .

(Ο Μεγάλος Βασιλιάς του Αμάμπαϊ, ένας πρώην θρύλος του Γκουαρανί, Ο Βίκινγκ Βασιλιάς της Παραγουάης, 1979).

Ο Fritz Berger ήταν Γερμανός μηχανικός, ο οποίος στα 40 του ταξίδευε στη Νότια Αμερική,και αποφάσισε μετά να εγκατασταθεί στην Παραγουάη, όπου πραγματοποίησε σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Τα ευρήματά του ενδιέφεραν την παραγουανική κυβέρνηση, η οποία δημιούργησε ένα Γεωλογικό και Αρχαιολογικό Σύλλογο , γνωστότερο από το ακρωνύμιο AGA.

Την ίδια χρονιά έγινε μέλος του AGA, τα αποτελέσματα της έρευνάς του έδειξαν απομεινάρια μιας υπόγειας κατασκευής στην βορειοδυτική Παραγουάη. Για τρία χρόνια εργάστηκε με την αρχαιολογική ομάδα, και προσπαθούσε να ξεθάψει την ανακάλυψη του, παρόλο που ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να τα φέρει το στην επιφάνεια , λόγω απουσία προηγμένων τεχνολογικών μέσων, ούτε δυναμίτη είχε. Ωστόσο, κάποια αντικείμενα μπόρεσε να τα ξεθάψει.

Σε επιστολή του προς σε ένα φίλο του στο Μόναχο, αφηγείται: « ένα πιάτο 14 × 10 εκατοστά από πετρά ή μέταλλο, λαμπερό σαν διαμάντι, αμφορείς και άλλα αντικείμενα, όλα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, δύο ζάρια, επικαλυμμένα με αδιευκρίνιστους χαρακτήρες, σκαλισμένα σαν από διαμάντι» .

Σχετικά με την υπόγεια εγκατάσταση έγραψε: Το κτίριο είναι πολύ μεγάλο και δεν κατάφερα να το εκτιμήσω πλήρως. Υπάρχουν πιθανώς 800 κομμάτια, ίσως περισσότερα. Βρήκα πολύγωνα τόσο ακριβή, από την αριθμητική άποψη, που ούτε ο καλύτερος μηχανικός δεν μπορούσε να τα κάνει. Όλα είναι τόσο ακριβή.

Σε άλλη επιστολή του το 1940 επισημαίνει ότι γνωρίζει σήραγγες μήκους 130 χλμ. Ωστόσο το 1945 το έργο διακόπτεται για πάντα και η AGA διαλύθηκε. Απογοητευμένος και άρρωστος, ο Fritz Berger, παρέμεινε εκεί μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Στη συνέχεια πήγε στη Βραζιλία και πέθανε το επόμενο έτος.

Πολλοί μάρτυρες, οι οποίοι γνώριζαν αυτό τον μοναδικό Γερμανό μηχανικό, υποστηρίζουν ότι η ψυχική ισορροπία του ήταν κάπως λεπτή. Στις επιστολές που έγραφε, ισχυρίστηκε ότι είχε ανακαλύψει μια πόλη, « Atlantik », καθώς και μνημεία που μοιάζουν με καθεδρικούς ναούς, πλαισιωμένο από μεγάλα παλάτια.

Ο Jacques de Mahieu , Γάλλος ανθρωπολόγος που εγκαταστάθηκε στην Αργεντινή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν αυτός που έκανε γνωστή αυτή την ιστορία με το βιβλίο "Ο βασιλιάς Βίκινγκ της Παραγουάης", και υποστήριξε ότι η ανακάλυψη του Berger είχε σχέση με τους Βίκινγκς, όπως και στα ευρήματα εντόπισε ρουνική γραφή, αν και η τελευταία αυτή αναφορά δεν έλαβε ποτέ την προσοχή των μελετητών, απορρίφθηκε η ευρωπαϊκή επιρροή στην Αμερική για να μην ξανά γράφουν την ιστορία ότι δηθεν ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική .

Παρόλο που έγινε συγκάλυψη και ξεχάστηκε το θέμα το 2016 ανακοινώθηκε η ανακάλυψη μιας ξεχασμένης πόλης όπου αναφέρθηκε ένας οικισμός που υπολογίζεται σε ηλικία πέντε χιλιάδων ετών. Και οπως ειναι αναμενόμενο ότι δεν συμβαδίζει με την συμβατική αρχαιολογία /ιστορία εξαφανίζεται.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications