Ο μυστηριώδης θηρευτής ξανά κτύπησε και σκότωσε 30 κατσίκες στη Ναμίμπια και ήπιε όλο το αίμα τους
Ο μυστηριώδης θηρευτής ξανά κτύπησε και σκότωσε 30 κατσίκες στη Ναμίμπια και ήπιε όλο το αίμα τους

Την τελευταία φορά που αναφέρθηκαν επιθέσεις σε ζώα περίεργου αρπακτικού , που ενδιαφέρεται μόνο για το αίμα των ζώων και όχι για το κρέας τους, προέρχονταν από την Παραγουάη και την Ουκρανία .

Νωρίτερα, παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν σε όλο τον κόσμο, στην Ινδία, τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και το Μεξικό. Οι ερευνητές συνήθως κατηγορούν τον μυστηριώδες Chupacabra και οι επίσημες αρχές κατηγορούν τους αδέσποτους σκύλους, τους λύκους κτλ χωρις να εξηγούν πως δεν τρώνε τα πτώματα αλλα ροφούν το αίμα τους.

Ένα νέο περιστατικό προήλθε από τη χώρα της Ναμίμπια (νοτιοδυτική Αφρική). Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, στην περιοχή Oshikoto στα χωριά Amuteya και Uukvanambva 30 αιγοπρόβατα σκοτώθηκαν μυστηριωδώς και αν το κρέας των ζώων παρέμεινε άθικτο, όλο το αίμα απουσίαζε.

Από τα τραύματα στο σώμα των κατσίκων υπήρχαν μόνο μερικά τσιμπήματα και μια πληγή στο πρόσωπο. Το υπόλοιπο κρέας ηταν άθικτο. Η πρώτη επίθεση έγινε τη νύχτα της 10ης Ιανουαρίου του 2019 και σκοτώθηκαν 18 κατσίκες.

Η δεύτερη επίθεση συνέβη μία εβδομάδα αργότερα και αρκετές άλλες κατσίκες σκοτώθηκαν με τον ίδιο τρόπο, αλλά κάποια από αυτά αν και δαγκώθηκαν και επέζησαν. Χωρίς αμφιβολία, και στις δύο περιπτώσεις ηταν ο ίδιος θηρευτής.

Οι ντόπιοι γνωρίζουν καλά τα τοπικά αρπακτικά, αλλά δεν έχουν ιδέα ποιος θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Επιπλέον, αναφέρεται ότι από το 2000 υπήρξαν ελάχιστες επιθέσεις σε ζώα στην περιοχή.

Ακόμα ο τρόπος θανάτωσης των ζώων ειναι περίεργος. Διαπιστώθηκε ότι δώδεκα κατσίκες είχαν δαγκώματα στο πρόσωπο και ήταν τόσο δυνατές ώστε οι σιαγόνες τους είχαν σπάσει. Αλλά οι υπόλοιπες είχαν δαγκώματα στα ποδιά τους. «Είχα 2 κατσίκες σκοτωμένες και δέκα έμειναν ζωντανές, αλλά είχαν μια διάτρηση στους λαιμούς,μας είπαν ότι αυτά τα κατσίκια δεν θα μπορούσαν πλέον να φαγωθούν και θα έπρεπε να σκοτωθούν και να καούν».

Ο μυστηριώδης θηρευτής ξανά κτύπησε και σκότωσε 30 κατσίκες στη Ναμίμπια και ήπιε όλο το αίμα τους

Ένας γείτονας είπε ότι το ον προσπάθησε να επιτεθεί και στο σκυλί του και κάποιος άλλος είπε ότι ηταν ένα πλάσμα που έμοιαζε με μαύρο σκυλί.

Σύμφωνα με την τοπική αρχή, δεν γνωρίζουν τι είδος ζώου θα μπορούσε να το κάνει αυτό. «Από επιστημονική άποψη και σύμφωνα με τη φύση της επίθεσης σε αυτά τα κατσίκια, δεν μπορούμε να βρούμε κάτι παρόμοιο στην φύση που γνωρίζουμε για τέτοιες επιθέσεις, αφήνουμε χώρο για έρευνα», λέει ο Rihabim Erkie, αναπληρωτής διευθυντής.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications