Τι βρέθηκε στο κινητό του Αρχιλοχία που συνελήφθη στον Έβρο για κατασκοπεία
Τι βρέθηκε στο κινητό του Αρχιλοχία που συνελήφθη στον Έβρο για κατασκοπεία

Ως σοβαρό αξιολογείται από την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» στη φωτογραφική μηχανή του 29χρονου αρχιλοχία και στο κινητό τηλέφωνο του 25χρονου εθελοντή βρέθηκαν διαβαθμισμένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Έβρου (στρατόπεδα, ναρκοπέδια, παρα­τηρητήρια κ.ά.) αλλά και παρόχθιες περιοχές που χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα διακινητών ως περάσματα προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο «Έθνος» πηγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο υπαξιωματικός, που βρισκόταν σε άδεια από τη μονάδα του, υποστήριξε πως βρέθηκε στην περιοχή του Βόρειου Έβρου για τουρισμό.

Το παράπτωμά του χαρακτη­ρίζεται από τις στρατιωτικές Αρχές σοβα­ρό και εξετάζεται κάθε ενδεχόμενο, από εμπλοκή σε διακίνηση μεταναστών έως και βαρύτερα ακόμη αδικήματα.

Σύμφω­να με πληροφορίες, η πλευρά του Βρε­τανού συλληφθέντος υποστηρίζει πως οι δυο τους γνωρίστηκαν στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης και του Έλληνα στρατιωτικού ως εθελοντή στη δομή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και πως βρέθη­καν στον Έβρο προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα.

Η οργάνωση «Refugee Support» ιδρύ­θηκε το 2016 από εθελοντές που εγκα­ταστάθηκαν στην Ελλάδα έπειτα από εξάμηνη δράση στο Καλαί. Έχουν παρου­σία σε προσφυγικά camps στην Ήπειρο (Κατσικά Ιωαννίνων, Δολιανά Ιωαννίνων, Φιλιππιάδα Πρέβεζας), στην Κυλλήνη και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications