«Κατάρα» φαίνεται να «κυνηγάει» και την πώληση του Βερεγγάρια…(Εικόνες)
«Κατάρα» φαίνεται να «κυνηγάει» και την πώληση του Βερεγγάρια…(Εικόνες)

Η «κατάρα» του ιστορικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο φαίνεται να «αγγίζει» και το αγοραστικό ενδιαφέρον. Απο τον ένα επενδυτή που γνωρίζαμε, σφήνα μπήκε και δεύτερος, ενώ σημερινές πληροφορίες μας κάνουν λόγο για πολλούς υποψήφιους επενδυτές, που ενώ περιφέρονται στο “χώρο” και ζητούσαν πληροφορίες, κάτοικοι και δικηγόροι κλείνουν ερμητικά το στόμα τους και δεν δίνουν οποιεσδήποτε πληροφορίες.

Κατά την διάρκεια του πρώτου πλειστηριασμού πριν από τρεις μήνες (11 Σεπτεμβρίου) κανένας επενδυτής δεν έχει δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον, παρά το «φλερτ» του Ρώσου εκατομμυριούχου που περιφερόταν και «κρυβόταν» στην περιοχή, με τους δικηγόρους του να «παρακολουθούν» απλά τις εξελίξεις.

Από ότι φάνηκε τα κίνητρα του ήταν να περιμένει την επόμενη δημοπρασίας, για την οποία γνώριζε ως είθισται ότι η αξία του ακίνητου θα μειωνόταν κατά 30%. Η τιμή πώλησης του πρώτου πλειστηριασμού ανερχόταν στα €2,4 εκ.

Στο «παιγνίδι» για την αγορά όπως είχαμε δημοσιεύσει αποκλειστικά την περασμένη εβδομάδα μπήκε και Κύπριος εκατομμυριούχος που ζει στην Μεγάλη Βρετανία, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον αφού επισκέφθηκε το ξενοδοχείο, συνομίλησε με αρμοδίους και κατοίκους της περιοχής.

Και ενώ σήμερα αναμενόταν η δεύτερη φάση της δημοπρασίας, η ανακοίνωση από την επίσημη σελίδα της Τράπεζας Κύπρου, έχει «κατέβει». Συνομιλώντας με αρμοδίους μας ενημέρωσαν ότι πλέον η Τράπεζα Κύπρου θα δέχεται προσφορές για το ξενοδοχείο μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, δηλαδή σήμερα, ενώ το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει αύριο.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε προσφορές δεν έχουν καταθέσει μόνο οι δύο που έχουν έχουμε αναφέρει ποιο πάνω. Έγκυρες πληροφορίες μας κάνουν λόγο και για άλλους επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Το ακίνητο περιλαμβάνει 26.520 τμ γης και κτήριο που καλύπτει 4.980 τμ. Το κτήριο είναι πετρόκτιστο και έχει εμβαδό 825 τμ (650 τμ περίπου εσωτερικοί χώροι και 175 τμ περίπου καλυμμένες βεράντες). Επιπλέον υπάρχει βοηθητικό κτίριο κατασκευασμένο από τούβλο και πέτρα, εμβαδού 200 τμ περίπου. Εξωτερικά του κτιρίου υπάρχει πισίνα.

Της Νικολέτας Χρήστου πηγή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications